Втората книга от поредицата на Алис Пантермюлер, „Животът на Лота”,

...
Втората книга от поредицата на Алис Пантермюлер, „Животът на Лота”,
Коментари Харесай

„Животът на Лота 2” – колко ли гаден може да бъде?

Втората книга от поредицата на Алис Пантермюлер, „ Животът на Лота”, излиза на български! Книгите за Лота, към този момент обичани на хиляди девойки по целия свят, спечелили няколко милиона читатели единствено в Германия, се изкачват още с излизането си отпред в класацията. Приключенията на дребната лудетина не престават и никой не може да се изпречи на пътя ѝ, когато си е наумила нещо – даже и най-популярните девойки в нейното учебно заведение!

Лота ужасно, но извънредно доста желае да има домакински любим. Нещо пухкаво, сладко и благо. Например зайче. Или котенце. Или от тези смешни дребни кученца с огромните уши.
Вместо това получава папагала Ханибал, който врещи като че ли го колят, и то тъкмо по зазоряване. Направо да те заболят ушите.



Но това не е единственият проблем, който ѝ основава главоболия. Беренике декор Бьодекер от 5 Б клас, която се мисли за тооолкова по-готина от всички останали, основава бандата „ Бляскавите момичета”. Те носят фешън облекла, имат дълги руси коси и всички ги харесват. Затова Лота и най-хубавата ѝ другарка Шайен основават собствен клуб – „ Дивите зайчета”. Той е суперексклузивен, несъмнено, само че защото двама са малко за цяла тайфа, девойките взимат със себе си и Паул. Е, може да му се носи популярност на смотаняка на класа, само че Паул има своите достолепия. Понякога.

Само че рожденият ден на Беренике наближава със страшна мощ. Парти с преспиване с палатки, с лагерен огън, с десетки лакомства, с музика и караоке, и танци, и без никакви родители. И тя кани всички. Ама че лицемерен номер! Сблъсъкът сред двете банди е неминуем.
Поредицата „ Животът на Лота” е продала над 1 милион книги единствено в Германия, а всяка последваща история за приключенията на дребната хитруша печели от ден на ден читатели по целия свят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР