Втората кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за

...
Втората кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за
Коментари Харесай

Кандидатстудентски изпити по английски език, математика и музикални технологии в СУ


Втората кандидатстудентска сесия в Софийския университет "Св. Климент Охридски " за образователната 2019/2020 година продължава през днешния ден с изпити по британски език, по математика I и със събеседване за специалността "Музикални медийни технологии и тонрежисура ". Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Изпитът по британски език стартира в 09:00 ч. На него се ревизират езиковите познания и умения на претендентите. Той включва диктовка, тест (с 4 компонента) и малко съчинение. Изпитът продължава общо към четири часа.

Диктовката има за цел да ревизира в каква степен претендентът възприема и схваща британската тирада и владее основите на правописа на езика. Текстът е научно-популярен, с 250-270 думи из региона на литературознанието, странознанието, социологията, логиката на психиката, историята и не съдържа профилирана терминология. С теста се ревизират знанията на претендентите по лексика и граматика, и уменията им да схващат британски език при четене. С късото съчинение се ревизира способността на претендента да се показва документално на британски език. То е по заложена тематика - дава се опция за избор сред две тематики, за която не е нужна теоретична подготовка.

Изпитът по математика I е от 14:00 ч., като от 2016 година форматът му съответствува изцяло с този на матурата по математика. Той включва 20 задания с избираем отговор от четири възможности; пет задания с отворен отговор и три задания с изцяло решение.

Кандидат-студентът излага решенията на дилемите в свитъка за решения, като би трябвало да се стреми да изложи решенията на дилемите цялостно, малко и ясно, употребявайки въведената в учебно заведение математическа символика. Необходимо е решението на всяка задача да съдържа къси обосновки и пояснения за означенията и въз основа на кои теореми, аксиоми или избрания са осъществени съответните доказателства, пресмятания, издигнатия и заключения.

При решаването на всички задания се употребяват познания от разнообразни тематики на програмата по математика за наложителната подготовка. Решаването на дилемите не допуска потреблението на помощни изчислителни средства. На изпита се употребяват писалки, пишещи в синьо, черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума. Не се позволява използването на калкулатори, на електронни бележници и портативни компютри.

Изпитът за специалността "Музикални медийни технологии и тонрежисура " също е от 14:00 ч. и е под формата на събеседване. На него претендентите показват портфолио с медийни реализации в един от посочените разновидности и предоставени на общоприет звуконосител или персонален преносим компютър - аранжименти; звукозаписни проекти; рекламни клипове; ремикси и други. На събеседването се дискутира методът на направа, концепцията и осъществяването.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР