Втората част от благотворителната кампания „Весели очички”, чрез която се

...
Втората част от благотворителната кампания „Весели очички”, чрез която се
Коментари Харесай

Безплатни очни прегледи за децата в район Западен

Втората част от благотворителната акция „ Весели очички”, посредством която се правят безвъзмездни профилактични прегледи на деца, започва в „ Западен”. Изследването се осъществя със специфичен уред, който посредством тон и картина притегля вниманието на детето, очите му се улавят в бял правоъгълник и могат да се проучват. Инициативата се организира взаимно с регион „ Западен” и Лайънс клуб Пловдив-Филипополис.

Кметът на региона Димитър Колев даде начало на акцията от детска градина „ Елица”, като предстоят прегледи в още 7 детски градини в региона. Статистиката от последното проучване сочи, че от 399 изследвани деца в региона, при 149 са открити зрителни аномалии. Специалистите настояват, че главната причина са мощно светещите екрани от мобилни и компютърни устройства. При постоянни прегледи и взимане на своевременни ограничения, броят на децата със зрителни проблеми доста ще намалее.
тагове очен обзор акция радостни очички регион западен кмет димитър колев  Безплатни очни прегледи за децата в регион  Безплатни очни прегледи за децата в регион
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР