Втората бустерна доза от ваксината срещу Ковид-19 - на практика

...
Втората бустерна доза от ваксината срещу Ковид-19 - на практика
Коментари Харесай

И Чехия започна предлагането на втора бустерна доза от ваксините срещу COVID-19

Втората бустерна доза от имунизацията против Ковид-19 - на процедура четвъртата инжекция, към този момент е налична за всички пълнолетни лица в Чехия, считано от през днешния ден, разгласи чешкото министерство на опазването на здравето.

Подсилващата доза може да бъде сложена от лекари или в лечебни заведения без потребност от авансово записване на час. Единственото изискване е третата имунизация да е била направена преди повече от четири месеца, съобщи ДПА.

Хората над 60-годишна възраст и тези, които са от рискови групи, са посъветвани да се възползват от спомагателната инжекция, съобщи чешкият здравен министър Властимил Валек, наблягайки че имунизацията е изцяло доброволна.

Миналата седмица две европейски организации - Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите и Европейската организация по медикаментите - приканиха страните членки да стартират да оферират четвърта доза от имунизациите против коронавирус.

Броят на инфектираните с коронавирус в Чехия в последно време се усилва. Днес седемдневната заболеваемост доближи 101 на 100 000 души.

Мерките, въведени за ограничение на разпространяването на болестта бяха анулирани през май. Засега се счита, че нови ограничавания не са нужни, имайки поради, че лечебните заведения сега не са застрашени от претоварване, съобщи чешкият министър председател Петър Фиала.

С население от над 10,5 милиона души Чехия е записала 40 355 смъртни случаи, свързани с инфекцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР