Втора вечер премина в протести и сблъсъци с полицията в

...
Втора вечер премина в протести и сблъсъци с полицията в
Коментари Харесай

Екатеринбург протестира срещу възстановяването на църква

Втора вечер мина в митинги и конфликти с полицията в съветския град Екатеринбург.

Хиляди поданици на града стачкуваха против строителството на черква. Няколко десетки бяха арестувани от полицията. Други десетки бяха ранени при конфликти в полицията и бяха откарани в болница.

Обградени от всички страни от специфичните елементи от ОМОН, жителите на Екатеринбург скандираха: " Това е нашият град " .

Огней очень доста. Красиво pic.twitter.com/gBoUgcg1xo
— Штаб Навального в Екатеринбурге (@teamnavalny_ekb) May 15, 2019
Жителите на града стачкуват не толкоз против възобновяване на храма, колкото против унищожаването на парка- обичано място за разходка в центъра на града. Те считат, че църквата може да бъде построена и на друго място.

Плановете на градските управляващи, които провокираха недоволството, са храмът да бъде възобновен на същото място, където се е издигал до 30-те години на предишния ХХ в., преди да бъде опустошен от комунистическия режим.

Two protesters have just been seized and dragged under the metal fence by riot police, apparently for no reason. People shouting “what for?! ” Things are escalating here. #Екатеринбург pic.twitter.com/O3unjSuPPI
— Matthew Luxmoore (@mjluxmoore) May 15, 2019
При конфликтите с полицията, която разпръсна със мощ събралите се хора, се стигна и до арестуването на няколко десетки души. Съобщава се и за ранени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР