Втора вълна стачки този месец на служители на Луфтханза (Lufthansa)

...
Втора вълна стачки този месец на служители на Луфтханза (Lufthansa)
Коментари Харесай

Луфтханза отмени 90 на сто от полетите си на фона на втора вълна стачки

Втора вълна стачки този месец на чиновници на " Луфтханза " (Lufthansa) съвсем спря полетите на няколко немски летища, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Франкфуртското летище, което е най-голямото в страната, е обслужило единствено 10 на 100 от плануваните по разписание 1000 пристигания и излитания, зави представител пред ДПА. Около 100 000 пасажери са били наранени.

Стачката е оказала най-голямо въздействие върху полетите на летищата във Франкфурт и Мюнхен, само че и полети на " Луфтханза " на други летища също са били анулирани. Авиопревозвачът предизвести пасажерите да не идват на летищата, защото не е допустимо презаверяване на билетите. 

Синдикатът " Ферди " (Verdi) прикани обособените групи чиновници като техници и специалисти по осведомителни технологии да стачкуват от понеделник вечерта. Към тях през днешния ден се причислиха чиновници на гишета и изходи за качване на самолетите.

Втората вълна стачки ще има даже по-голямо въздействие от първата, съобщи договарящият от страна на " Ферди " Марвин Решински.

По време на първата стачка при започване на февруари към 900 полета са били анулирани.

Синдикатът разгласи, че плануваните за на следващия ден (21 февруари) договаряния в централата на " Луфтханза " във Франкфурт могат да продължат и в четвъртък (22 февруари), в случай че има опция за реализиране на съглашение. 

Самият факт, че е планувана и друга дата за март, не значи, че синдикатът не желае да реализира съглашение, разгласи Решински.

" Ферди " упорства за нарастване с 12,5 на 100 на заплатите на над 20 000 чиновници, както и бонус за компенсиране на инфлацията от 3000 евро за период от една година. " Луфтханза " предложи наскоро бонус и нарастване с 10 на 100 на възнагражденията за период от 25 месеца.

Първото покачване на заплатите ще е през декември 2024 година.

Решински настоя още един път за по-висока оферта от компанията. Увеличението на заплатите на наземния личен състав е прекомерно ниско по отношение на това на кабинния личен състав, съгласно него.

, о

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР