Втора вълна на разпространение на вируса няма да има. Никъде!

...
Втора вълна на разпространение на вируса няма да има. Никъде!
Коментари Харесай

Проф. Дидие Раулт: Втора вълна на COVID-19 няма да има

„ Втора вълна на разпространяване на вируса няма да има. Никъде! Ще има спорадични случаи, понякога, или вероятно супер инфектиран пациент, който ще болести хората от най-близкото си обграждане, само че общата динамичност на епидемията е на път да завърши “, разяснява пред Нова ТВ проф. Дидие Раулт – шеф на Института за инфекциозни заболявания в Марсилия.

Аргументите на професора са научни. Базирани на математически модел, наименуван функционалността на Гаус. Според него, графиката има пик, а по-късно стремително втурване надолу, което съвсем в никакъв случай не се повтаря. Раулт споделя, че в историята на епидемиите постоянно се получава по този начин.

„ Следим епидемията с доста проби, още през цялото време. Виждате пика и по какъв начин по-късно кривата слиза надолу. Тази форма назоваваме “крива камбана ”. Тя е типична за всяка зараза. Винаги се движи по този начин. И фантасмагориите, които се измислят, че ще има нов скок през лятото нямат нищо общо с истината. Епидемиите изчезват и са изчезвали доста преди ние да открием способи да ги направляваме “, споделя той.

Дидие Раулт е една от най-спорните фигури в Франция, поради лекуването с хлорохин, което ползва на свои пациенти в Марсилия. Професорът се хвали с отлични резултати в средиземноморския град.

Професор Карин Лакомб, която оглавява инфекциозното поделение на парижката болница Сен-Антоан е гневен съперник на лечебните способи на марсилския си сътрудник. Но и тя счита, че въпросът за втора вълна от COVID-19 не стои на дневен ред.

И въпреки дебатите по тематиката за втората вълна да разделят учените по света, всички приканват за огромна нерешителност през идващите седмици. /нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР