Втора вълна на коронавирус може да настъпи през зимата след

...
Втора вълна на коронавирус може да настъпи през зимата след
Коментари Харесай

Немски вирусолог: Възможна е втора вълна от COVID-19 през зимата

Втора вълна на ковид може да настъпи през зимата след краткотрайно възстановяване на обстановката през лятото. Това предизвести през днешния ден Кристиан Дростен, шеф на Института по вирусология към берлинската болница " Шарите ", в изявление за Австрийското публично радио и телевизия ОРФ, заяви ТАСС.

По думите на Дростен, популацията ще бъде обезпечено с ваксина срещу ковид едвам следващата година и до тогава би трябвало да се намерения по какъв начин да се преживеят идните лято и зима, написа Българска телеграфна агенция.

" Може да стане по този начин, че сезонният резултат това лято да ни помогне да изкараме летните месеци в изискванията на по-леки ограничения ", съобщи немският вирусолог.

Въпреки това според него сред популацията ще има към момента малко имунитет и тогава ще навлезем в зимната вълна. " Трябва да се подготвим за тази възможна заплаха.

Възможно е през зимата да би трябвало да се настройваме към допустимо връщане към режима на строга изолираност. Този сюжет е вероятен ", счита проф. Дростен.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР