Втора в рамките на деня среща на темата Бюджет“ проведоха

...
Втора в рамките на деня среща на темата Бюджет“ проведоха
Коментари Харесай

ГЕРБ към ДБ: Имаме доста допирни точки - подкрепата за Киев, превъоръжаването, Плана за възстановяне

Втора в границите на деня среща на тематиката " Бюджет “ организираха депутатите от ГЕРБ-СДС. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДСДесислава Атанасова посрещна Христо Иванов, Атанас Атанасов и останалите от групата на Демократична България. Тя заяви, че с " Демократична България " имат много допирни точки като поддръжката за Украйна, превъоръжаването, Плана за възобновяване, енергетиката.

 

" Демократична България " няма да даде поддръжката си за първи мандат на ГЕРБ за сформиране на кабинет, само че по тематиките, по които има съвпадане, са подготвени да сътрудничат, стана ясно од тумите на съпредседателя на групировката Христо Иванов.

 

Това не са диалози за поддръжка за държавно управление за първия мандат, разясни Атанасова още при започване на срещата. 

Темата за влизането на България в еврозоната е извънредно значима, означи Христо Иванов. Освен това, рецесията, в която се намира политическата система у нас, рефлектира върху жителите, които подхождали с съмнение към политиците като цяло.

" Ние казахме още преди изборите, че фундаментален аршин за нас е отношението към правосъдната промяна като битка за закона, а не за наказване на едни или други “, продължи Иванов.

Той изрази угриженост за промените в Изборния кодекс. Притеснението на Демократична България е, че има голямо количество оферти сред двете четения и това водело до неналичието на деликатното им четене. Според него, прокарването на Изборния кодекс щяло да бъде като пробутване с ритник.

По време на диалозите Христо Иванов сложи главните тематики, които са предпочитани за " Демократична България ":

 

- повишение на сигурността в изискванията на война

 

- стопански политики, свързани с Плана за възобновяване и резистентност

 

- ограничения за напредък, които да покачат благосъстоянието на хората като най ефикасното средство против инфлацията

 

- правосъдна промяна, която да подсигурява, че никаква форма на корупция няма да остане ненаказана.

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова предложи диалозите всъщност да стартират от икономическите тематики. 

 

Пред лицето на инфлацията задачата би трябвало да са ограничения, свързани със стимулиране на растежа, уточни Иванов и изрази угриженост по отношение на измененията в Изборния кодекс.

 

Той прикани да не се бърза с измененията в Изборния кодекс и изрази безпокойствие, че се трансформира самата философия на неговата смяна. Той напомни, че откакто към този момент е ясно, че има болшинство за връщане на хартиената бюлетина, то те оферират да има пребоителни центрове.

Промените би трябвало деликатно да се обсъдят, съобщи Христо Иванов.

В бранш Енергетика нямаме разлики, означи Делян Добрев и уточни еднакъв законопроект на Ивайло Мирчев за ВЕИ технологии. ГЕРБ също има подобен законопроект. Смятам, че работим добре. Горивото е надписано с един лев, от това печелят единствено съветските компании. Българският консуматор си заплаща като поп, акцентира Добрев. Склонни сме да дискутираме института на необикновен шеф в " Лукойл ", съобщи още той.

 

От Демократична България подчертаха, че Западна Европа навлиза в криза, което може да окаже въздействие в нашия износ. В сложни времена сме и би трябвало да излезем по-силни. Помощи на калпак не са добра концепция, считат от „ Демократична България “.

 

Ивайло Мирчев сподели, че е необходим действен надзор върху " Лукойл ". Той уточни като образец подхванатите ограничения в Германия и акцентира че би трябвало да има диверсификация в енергетиката.

 

По отношение на евроатлантическата ориентировка имаме по-скоро доближаване, съобщи Деница Николова от ГЕРБ на срещата. По отношение на Плана за възобновяване да се търсят смекчаващи условия, които да доведат до една уравновесена позиция за декарбонизацията. Има благоприятни условия за договаряния, съобщи още Деница Николова.

Христо Иванов предложи някои тематики да продължат да се разискват на експертно равнище.

 

" Защо позволихте на Асен Василев да запише тези нелепости в Плана за възобновяване? ", попита Делян Добрев „ Демократична България “.

Вашите някогашни сътрудници от Политическа партия са изготвили бюджет с недостиг от 8.7. %. С благоразумна политика може да влезем в еврозоната и да осигурим непоклатимост в стопанската система на страната, сподели Кирил Ананиев.

Ние желаеме да се придържаме към недостиг до 3 %, обявиха от Демократична България. Фокусирането върху тези, които имат потребност, е извънредно значимо, обявиха още от Демократична България. Кирил Ананиев също счита, че не би трябвало да се раздават пари на калпак.

От Демократична България ще предложат една пета от налога върху физическите лица да остават там, където е направен. Ние също залагаме да задълбочим процеса на финансова децентрализация, изясни Кирил Ананиев от ГЕРБ.

 

Десислава Атанасова съобщи, че би трябвало да настояваме че България и Румъния дружно да влязат в Шенген. Това е обвързвана с защитата на границата, с промени.

 

Имаше време когато името на Бойко Рашков беше единствения залог за държавно управление, сподели Атанасова. Много е значимо да имаме един и същи критерии към другите времена и хора. Не желаеме да приказваме за бухалки, сподели Атанасова.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР