Втора седмица системата на „Български пощи“ изпитва затруднения заради хакерска

...
Втора седмица системата на „Български пощи“ изпитва затруднения заради хакерска
Коментари Харесай

Втора седмица проблеми със системата на Български пощи. Кои услуги не се извършват?

Втора седмица системата на „ Български пощи “ изпитва усложнения поради хакерска офанзива. В първия работен ден след почивната серия клиентите откриха, че в пощата нито могат да заплащат сметки, нито да пускат данъчни деклараци, нито да изпращат пратки за чужбина. От " Български пощи " обясниха, че не престават да работят по възобновяване на системата.

След като осведомителните системи на " Български пощи " станаха обект на сериозна хакерска атака на 16 април, продължава частично да е спряно доставянето на колета - приемането им пък е допустимо единствено в случай че не дължите заплащане.

На входа на централната поща в София няма никаква информация кои са услугите, които се правят. Вместо това има написани неактуални противоепидемични ограничения.

От централната поща обясниха, че сега могат да се пускат писма и дребни пакети до цялата страна, само че би трябвало да се заплащат по банков път.

Заради невъзможността да се заплащат и сметки, всички които желаеха да погасят режийните си разходи, се насочиха към частните оператори. Това докара до висене по опашки пред гишетата, а в даден миг системата на една от компаниите също се срина. Накрая хората, на които им беше незабавно направиха банкови преводи.

Срокът за изплащането на великденските добавки е продължен до 3 май. От " Бълграски пощи " не се наемат със период за справяне с хакерката офанзива. Работели по казуса непрекъснато от възникването му.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР