Втора седмица поред светът отчита под 3 млн. заразени с

...
Втора седмица поред светът отчита под 3 млн. заразени с
Коментари Харесай

Втора седмица поред светът отчита под 3 млн. заразени с COVID-19

Втора седмица подред светът регистрира под 3 млн. инфектирани с. Това равнище подхожда на индикаторите от март 2021 година, а заболеваемостта на планетата се резервира за втора поредна седмица, демонстрира изследване на ТАСС, представено от БГНЕС. 

В доста страни заразяемостта е спаднала до най-ниските си равнища от предходната година, само че броят на случаите остава висок в Индия и в елементи от Южна Америка. 

Тази седмица в Съединени американски щати бяха открити с 20 хиляди по-малко инфектирани хора от миналата седмица. Сега там се записват по 12 000-13 000 инфекции дневно, това подхожда на индикаторите от март 2020 година
 Мазната и сладка храна способства за тежка форма на COVID-19 Мазната и сладка храна способства за тежка форма на COVID-19
Американски биолози изследваха резултата на другите типове храни върху хода на COVID-19 при сирийските хамстери и откриха, че менюто...

В редица европейски страни заболеваемостта е намаляла до равнището от края на лятото-началото на есента. Така в Испания и Франция се записват по-малко от 5000 инфектирани хора дневно, в Италия - под 1500, а в Германия - към този момент под 1000.

В Турция за втора поредна седмица са регистрирани 5000-6000 случая дневно. Това е съвсем на половина по-малко от преди месец и 10 пъти по-малко от средата на април.

По-голямата част от инфектираните в този момент са в Бразилия, където тази седмица броят на откритите случаи се приближава до 90 000 дневно. Само през последните седем дни там са преброени съвсем половин милион инфектирани.

Индия падна на второ място: в случай че при започване на юни там се записаха към 150 000 случая всеки ден, в този момент те са по-малко от 70 000.
 Учени изолираха разновидности на ковид, снижаващи успеваемостта на имунизациите Учени изолираха разновидности на ковид, снижаващи успеваемостта на имунизациите
Учени от Федералната медико-биологична организация на Русия идентифицираха нови разновидности на ковид. Според специалисти те могат да понижа...

Сред страните от Латинска Америка най-висока е заразяемостта в Колумбия - към 30 000 инфекции всеки ден. БГНЕС напомня, че втори месец страната е залята от протестна вълта против икономическата политика на президента Иват Дуке. Заразата обаче доста понижава в Аржентина, в случай че в края на май там бяха регистрирани приблизително по 40 000 случая на ден, в този момент показатеят е 25 000 случая.

Заболеваемостта още веднъж потегли нагоре в Мексико, където броят на инфектираните тази седмица беше с 20% по-висок от предходната седмица.

Налице са и нови огнища. Рязкото повишаване на коронавирус стартира във Англия. Ако преди месец в страната бяха регистрирани към 25 000 на ден, на 17 юни (четвъртък) за първи път от средата на февруари техният брой надвиши 10 000. Според управляващите 99% от новите случаи се приписват на тъй наречените наименуван индийски вариант ( " Делта " ).

Това може да е повода за ново нарастване на заболеваемостта в Русия. Москва остава епицентърът на епидемията в страната, съвсем 90% от новите случаи са точно в столицата. От 9 юни Русия всеки ден записва над 10 000 инфектирани хора, а на 18 юни броят им надвишава 17 000 - последният път такива индикатори бяха регистрирани регистрирани при започване на февруари. В съпоставяне с началото на лятото, скоростта на разпространяване на инфекцията е съвсем удвоена., ТАСС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР