Втора седмица от конституирането на Народното събрание 80 от новите

...
Втора седмица от конституирането на Народното събрание 80 от новите
Коментари Харесай

80 депутати живеят на хотел или при близки

Втора седмица от конституирането на Народното събрание 80 от новите депутати спят по хотели и родственици, заяви “Стандарт ”. На тях им се поставят ведомствени жилища и още през този уикенд въпросът ще бъде решен, твърди основният секретар на Народното събрание Иван Славчов.

От 20 май за депутатите от провинцията са ангажирани и 46 стаи в парк-хотел Москва, където нощувката на човек излиза по 22,50 лева без Данък добавена стойност. Част от новопристигналите в Народното събрание обаче се ожалиха, че поради фрапантното цигарено несъгласие в хотела, предпочели да спят при родственици.

"Имаме сътрудник, който гостува към този момент седмица при баба си ", признаха ГЕРБерите Димитър Главчев и Менда Стоянова. Но икономисаха името на депутата, с цел да не го злепоставяли.

Главчев и Стоянова бяха по-изнервени от обстоятелството, че се бави разпределението на кабинетите в постройката на някогашния Партиен дом. "Чакам описите от групите и ги разписвам стремително ", отсече Миков.

И даде да се разбере, че доскоро следобяд имало още депутати, които се записвали за жилища. Близо 90 са отремонтираните и обзаведени ведомствени жилища в разнообразни квартали на София. Депутати от предния парламент, които били сигурни и за настоящия си мандат, предпочели да си заплащат наем, вместо да местят багаж за 2 месеца. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР