Втора проверка за ремонт в Александровска болница праща МВР на

...
Втора проверка за ремонт в Александровска болница праща МВР на
Коментари Харесай

МВР праща на прокуратурата втора проверка за Александровска

Втора инспекция за ремонт в " Александровска " болница праща Министерство на вътрешните работи на прокуратурата. Става дума за социална поръчка, по която на фирмата-изпълнител са били преведени предплатено над 562 хиляди лева Ремонтни работи обаче по този начин и не са били осъществени.

Според инспекцията на Министерство на вътрешните работи виновността за забавянето е на болничното заведение, тъй като не са били обезпечени нужните строителни бумаги. В края на 2019 година сред " Александровска " и здравното министерство били подписани контракти за даване на целева дотация за малко над 3 млн. лева Болницата трябвало да организира социална поръчка в границите на няколко седмици – до края на януари 2020 година Търгът бил разгласен със седмица забавяне на 6 февруари, а изпълнителят определен след четири месеца с концепцията да се ремонтира постройка на Клиниката по пропедевтика на вътрешните заболявания.

" В интервала от оповестяването на публичната поръчка на 6 февруари 2020 година до 18 декември 2021 година, от УМБАЛ " Александровска " не са били подхванати дейности за приемане на нужните строителни бумаги за осъществяване на подписания контракт и ремонтни действия не са стартирани ", написа в известието на Министерство на вътрешните работи.

В началото на февруари тази година здравното министерство е поискало болничното заведение да възвърне отпуснатите средства. От " Александровска " се пробвали да си върнат задатъка от фирмата-изпълнител. Оттам им отказали с аргумента, че неизпълнението е по виновност на лечебното заведение, защото строителите имали подготвеност да свършат работата.

Според Министерство на вътрешните работи в тази ситуация има данни за занемареност. Затова материалите се изпращат на градската прокуратурата в София. извършени по времето, когато шеф на болничното заведение бе някогашният здравен министър Костадин Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР