Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово,

...
Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово,
Коментари Харесай

Взимат втора проба от стадото в Болярово


Втора проба ще се вземе от стадото в град Болярово, където по-рано през днешния ден Българската организация по сигурност на храните разгласи вторично огнище на чума по дребните преживни животни. Това стана ясно откакто министър Румен Порожанов разгласи решението на регионалния координационен щаб в Болярово.

Причината е, че фермата е отдалечена от другите и животните са на оборен режим и не са имали физически контакт с други стада. Ще се прави прецизна стерилизация и надзор. Заповедта на шефа на БАБХ за ограниченията в Болярово остава в действие, само че осъществяването се стопира до излизане на резултатите от лабораторните проучвания. Решението е съветвано с Крис де Клерк, специалист на Европейски Съюз, част от ветеринарния екип за незабавни обстановки на Европейски Съюз (CVET).

В щаба за чумата по дребните преживни животни, участваха министър Порожанов, регионалният шеф на Ямбол – Димитър Иванов, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол- старши комисар Генчо Иванов, кметът на Елхово Петър Киров, кметът на Болярово Христо Христов, както и ветеринари.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР