На живо: Втора пратка пшеница от Украйна достига Турция въпреки руските заплахи

...
Втора пратка украинска пшеница е достигнала Турция през Черно море
Коментари Харесай

Втора пратка украинска пшеница е достигнала Турция през Черно море в неделя, според сайтове за наблюдение на морския трафик, въпреки руските заплахи да атакува лодки, пътуващи към или от нейния съсед и враг. Следете нашия блог на живо за всички най-нови събития относно войната в Украйна. Прочетете нашия блог на живо, за да видите как се развиха всички събития от деня. Всички часове са парижко време (GMT+2).

7:02 сутринта: Втора пратка украинска пшеница достига Турция, според сайтове за проследяване

Втора пратка украинска пшеница е достигнала Турция през Черно море в неделя, според сайтове за наблюдение на морския трафик, въпреки руските заплахи да атакува лодки, които се отправят към или от своя съсед и враг.

Корабът за насипни товари Aroyat под флага на Палау – натоварен със 17 600 тона пшеница – напусна пристанищния град Черноморск в петък на път за Египет.

Украйна тества нов морски маршрут, който избягва използването на международни води и следва тези, контролирани от членовете на НАТО България и Румъния, след оттеглянето на Русия от подкрепено от ООН споразумение за износ на зърно.

Според уебсайтовете Marine Traffic и Vessel Finder Aroyat е бил на южния изход на пролива Босфора в 03:00 GMT в неделя.

Той трябваше да се насочи към протока Дарданели, за да стигне до Средиземно море.

Първият кораб, натоварен с 3000 тона пшеница и също плаващ под флага на Палау, напусна Черноморск без инцидент във вторник и пристигна в Истанбул в четвъртък.

Ключови събития от събота, 23 септември:

Украйна в събота съобщи, че десетки, включително висши командири на руския флот, са загинали или са били ранени, когато е организирала ракетна атака срещу щаба на Черноморския флот на Москва в кримското пристанище Севастопол ден по-рано.

Киевската армия е пробила руските линии в Южна Украйна, каза генералът, ръководещ контраофанзивата там, пред американски медии в събота, в последните украински твърдения, че напредва в района на Запорожие.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР