Втора пратка оборудване за борба с коронавируса е получила днес

...
Втора пратка оборудване за борба с коронавируса е получила днес
Коментари Харесай

Румъния получи оборудване от Южна Корея за борба с коронавируса

Втора пратка съоръжение за битка с ковид е получила през днешния ден Румъния от Южна Корея, заяви Аджерпрес.

Оборудването с маса от 45 тона е кацнало с товар аероплан C-17 Globemaster III на интернационалното летище в Букурещ. В пратката има 100 хиляди защитни костюма, добити от румънската страна посредством националното бюро за централизирани доставки и основния инспекторат за изключителни обстановки.

Полетът е бил осъществен в границите на присъединяване на Румъния в Многонационалната стратегическа транспортна част, основана през 2008 година от България, Естония, Литва, Нидерландия, Норвегия, Полша, Словения, Съединени американски щати, Унгария, Финландия и Швеция, предава Българска телеграфна агенция.

160 нови случая са били регистрирани в Румъния от издаването на предходния бюлетин през вчерашния ден по обяд до в този момент. С новите случаи броят на инфектираните в страната доближава до 1452 души.

29 души са умряли, всички от които са имали съпътстващи хронични болести. 54 са до момента оповестените за оздравели от Ковид-19.

34 са пациентите в интензивните отделения, от които 25 в тежко положение.

Президентът Клаус Йоханис съобщи през днешния ден, че се чака по-нататъшно увеличение на броя на случаите, само че страната става все по-подготвена да се оправи със обстановката. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР