Втора победа постигна Йоханес Тингес Бьo в Хохфилцен в рамките

...
Втора победа постигна Йоханес Тингес Бьo в Хохфилцен в рамките
Коментари Харесай

Йоханес Бьо спечели директния дуел с Фуркад в Хохфилцен

Втора победа реализира Йоханес Тингес Бьo в Хохфилцен в границите на два дни, откакто завоюва преследването на 12,5 километра от Световната купа по биатлон.

Въпреки неприятното време - срещуположен, изменчив вятър и периодичен снеговалеж, Бьо не остави никакви очаквания на съперниците си и победи с съвсем минута втория Яков Фак от Словения.

Въпреки че позволи три пропуща при стрелбата, норвежецът приключи с време 36:41.1 минути. Фак изостана на 58.8 секунди, а трети остана Мартен Фуркад на 1:10 минути и пет пропуснати цели. Вчера Бьо беше най-бърз и в дисциплината 10 километра, а през днешния ден затвърди надмощието си.

Това е 16-а победа за Бьо в кариерата, като повече от него в Норвегия имат единствено легендата Оле Ейнар Бьорндален и Емил Хелге Свендсен.

До последната пукотевица Бьо и Фуркад вървяха един до друг, само че на нея норвежецът бе съвършен до момента в който французинът позволи три пропуща и се смъкна обратно в класирането. Той все завоюва спринта за третото място със Зимон Шемп.

Тарей Бьо (Норвегия) на 1:11.9 и Максим Цветков (Русия) 1:12.3 оформиха топ 6.

Въпреки успеха си през днешния ден, Бьо не съумява към момента да изпревари Мартен Фуркад, който води в генералното класиране с 264 точки. Бьо е на второ място с 238, а трети е Яков Фак с 216.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР