Втора партида яйчен прах с фипронил е установена от Българската

...
Втора партида яйчен прах с фипронил е установена от Българската
Коментари Харесай

Втора партида яйчен прах с фипронил засякоха у нас

Втора партида яйчен прахуляк с фипронил е открита от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ).

След изработен лабораторен разбор беше открито съществуване на фипронил над допустимите равнища в партида яйчен прахуляк, доставен от Германия.

Доставени са общо 500 кг яйчен жълтък на прахуляк. Почти цялото количество - 407 кг е налично и възбранено в склада-получател. То е ориентирано за заличаване. Вложени в преправка са към 93 кг яйчен жълтък на прахуляк и е създаден към 12 500 кг сладолед. Той също е възбранен и е изтеглен от пазара.

Вчера Европейската комисия е удостоверила направеното от БАБХ уведомление по системата за бързо предизвестие RASSF. С това всички страни членки са осведомени, че и друга партида яйчен жълтък на прахуляк е нечиста с фипронил и е публикувана на общия европейски пазар.

В момента се правят инспекции на фермите за рандеман на яйца, на складовете за търговия с яйца и яйчни артикули, на предприятията за произвеждане и преправка на яйчни артикули в страната.

Всяка постъпваща в България пратка яйца и яйчни артикули с генезис Европейски Съюз, за която няма предоставени доказателства от лабораторно изпитване за неявяване на замърсяване с фипронил, ще бъде подложена на лабораторен разбор. Аналогични ограничения се ползват и към производителите на яйца и яйчни артикули с български генезис.

Вече е разполагаем първият резултат от разбор на яйца с генезис Полша - той е негативен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР