Втора пълна блокада във Великобритания. Случаите на COVID-19 на Острова

...
Втора пълна блокада във Великобритания. Случаите на COVID-19 на Острова
Коментари Харесай

Великобритания, Австрия и Португалия наложиха блокади

Втора цялостна обсада във Англия. Случаите на COVID-19 на Острова надминаха 1 милион. Подобна мярка беше наложена в Португалия и Австрия. Под частична обсада е и Гърция.
Британският министър председател Борис Джонсън разгласи, че до 2-ри декември множеството магазини и заведения ше затворят, а хората би трябвало да стоят по домовоте си. Училищата, строителните обекти и производството ще продължат да работят.
„ Коледа ще бъде друга тази година. Навярно доста друга, само че моята откровена вяра и разбиране е, че като подхващам решителни дейности в този момент, ще можем да позволим на фамилиите да се съберат заедно”, съобщи Борис Джонсън.
Блокадата във Англия беше наложена единствено часове откакто Австрия вкара вечерен час, затвори заведенията за хранене, хотелите, културните институции и спортните клубове. Засега учебните заведения, магазините и фризьорските салони ще продължат да работят.
„ Въпреки рестриктивните мерки, нашата съществена цел е да запазим стопанската система, тъй като тя е основата на работните места, за нашия разцвет и несъмнено, за налозите, посредством които обществената система работи”, уточни Себастиан Курц.
Португалия също постанова частична обсада от сряда.
„ По-добре е да не сътворявам подправени упования. Ноември ще бъде доста сложен месец, доста изискващ месец. По-вероятно е след 15 дни да наложим ограничавания на още общини, вместо да вадим част от тях от списъка”, безапелационен е Антонио Коста.
Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис също разгласи, че постанова едномесечна обсада на регионите с най-вече случаи. От вторник ще бъдат затворени кафенета, заведения за хранене, кина, театри, съдилища, археологически обекти, музеи и фитнес-центровете. От среднощ до 5 сутринта се постанова вечерен час, а носенето на маски е наложително и навън.
„ След дълъг интервал на непоклатимост, случаите нападателно порастват и учените предизвестяват, че втората вълна на пандемията ще разклати здравната система, като ще подложи на тестване освен пациентите, само че лекарите и медицинските сестри. Затова е време за политически решения”, показва Мицотакис.
Няколко други европейски страни, като Франция, Белгия и Германия също към този момент налоиха цялостни или частични блокади.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР