Втора операция за прехвърляне на товара от заседналия кораб край

...
Втора операция за прехвърляне на товара от заседналия кораб край
Коментари Харесай

Водолаз: Много е възможно Вера Су да се разбие в скалите, вината е политическа |

Втора интервенция за прекачване на товара от заседналия транспортен съд край Яйлата се приготвя благодарение на дребни баржи и кранове. Тя обаче може да стартира откакто времето се успокои. Засега изтеглянато на " Вера Су " е спряно.

Това сподели за Българска национална телевизия капитан Живко Петров - началник на " Морска администрация ". По думите му ще се прави проучване на здравината на кораба, който към този момент девети ден затрашава да провокира екокатастрофа край Камен бряг. Опитът товарът да бъде трансфериран на различен транспортен съд приключи с,  тъй като част от химикалите се разсипаха в морето. 

Много е допустимо корабът да се разбие в скалите, да се счупи на две или да се преобърне. Ако азотните торове се изсипят в морето, ще унищожат всичко, съобщи водолазът Михаил Заимов по Нова тв. По думите му отговорни за тежката обстановка са всички министри, които не са обръщали внимание през последните години.

„ Големият гаф е, че не мислим за кого гласуваме. Вината е главно политическа и тя е кумулативна от последните 30 години. Ние сме морска страна и имаме отговорности. Имаме потребност от политика за морско избавяне ”, сподели той. И моли да се мисли за бъдещето. 

Искам за заместник-министър морски човек, който да знае какво е морско избавяне. Трябва да се построи избавителен отряд. Да има камери, хеликоптери ", допълни Михаил Заимов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР