Втора неделя на протести - тази сутрин в редица градове

...
Втора неделя на протести - тази сутрин в редица градове
Коментари Харесай

Очаква се затруднение в движението в столицата заради протести

Втора неделя на митинги - тази заран в редица градове на страната недоволните още веднъж желаеха промяна на системата. Заради предстоящите митинги от Столичната община предизвестиха, че е допустимо да има усложнения в придвижването в центъра на София и на входовете и изходите на града.

Неделният ден в столицата ще бъде белязан от митинги, планувани са общо 4 демонострации. В 15 часа би трябвало да стартира автошествието под надпис " Смяна на системата ", проведено от гражданско съдружие " Промяна ". Очаква се към шествието да се причислят хора от цялата страна. По-рано през днешния ден от Пловдив и Пазарджик потеглиха част от стачкуващите. Те стигнаха София към 11 часа, по-късно бяха ескортирани от полицията до площад " Александър Невски ". Обстановката на " Тракия " към този час е спокойна.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Ние сме основали нужната организация, тъй че, от една страна, да подсигуряваме кротичък митинг на тези, които стачкуват, а от друга, да подсигуряваме сигурността на останалите жители. При такива организации постоянно получаваме сигнали за готвени провокации, засичаме лица, които не можем да си разбираем мотивацията да участват там. Но отново споделям - ние сме там с цел да предотвратяваме спорове и провокации.

  Над 2000 служители на реда охраняват митингите в страната Над 2000 служители на реда охраняват митингите в страната
Над 2000 служители на реда в цялата страна охраняват митингите. Това съобщи Христо Терзийски от национална полиция. Министерство на вътрешните работи има сигнали за провокатори и е взело мер...

От Столична община чакат сред 300 и 500 автомобила да дойдат в столицата. За да бъдат обезпечени паркоместа за публично прилагане ще бъдат затворени паркингите на площад " Княз Александър I Батенберг " и площад " Александър Невски ".
 Протести в редица градове на страната Протести в редица градове на страната
В Пловдив митингът стартира с автомобилно шествие. Шествията по тъкмо 7 от основните булеварди в Пловдив на недоволните жители започнаха в 9.30.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР