Втора група мигранти е била заловена преди случая със служителя

...
Втора група мигранти е била заловена преди случая със служителя
Коментари Харесай

Полицаят, превозвал мигранти на „Тракия” съжалявал, но не му било за първи път


Втора група мигранти е била хваната преди случая със служителя на реда

Задържаният на автомагистрала „ Тракия “ 23-годишен служител на реда е декларирал, че съжалява за осъщественото, само че е признал, че и различен път е превозвал мигранти. Предстои да му бъде повдигнато обвиняване. Предвиденото от закона наказване за това действие е до 6 години отнемане от независимост и санкция от 5000 до 20 000 лева

Според проверяващите е много смело поради гибелта на четирима униформени в последните месеци той да си разреши да извърши сходно закононарушение, а точно персонално той да транспортира мигранти.

Полицаят е карал микробуса с униформа.

След като е бил спрян, се е легитимирал със служебната си карта, евентуално разчитайки, че по този метод ще отклони инспекцията на транспортното средство.

Установено е, че е чиновник на бранш „ Специализирани полицейски сили “ към Столична дирекция на вътрешните работи. Той е от Перник и от към три години работи в полицията. Установени са 31 мигранти сред 20 и 30-годишна възраст, всички са мъже в положително здраве. Мигрантите са дали по 400 лв., с цел да бъдат превозени в страната. Взети са от Бургас и е трябвало да бъдат оставени на границата със Сърбия, където евентуално да бъдат взети от друга кола. 

На брифинга стана ясно още, че 7 часа преди ареста на служителя на реда  - т. е към 1 часа през нощта в региона на 120 км на Автомагистрала „ Тракия “ в посока София е спрян различен бус с 25 незаконни мигранти – афганистански жители, всички мъже.

Шофьорът - от Харманли, неосъждан - е разпитан и е направил признания. Разказал е в детайли, че преди към две седмици се е срещнал с двама турски жители, които му предложили работа – да транспортира през страната бежанци против възнаграждение.

Посоката на мигрантите и била към европейските страни през Сърбия. Договорката е била да бъдат превозени до град Сливница, където да ги остави. Договорената сума е била 5000 лева, само че след пребояване са се оказали 4800 лева

Властите още веднъж обясниха, че се следи засилен мигрантски напън през страната ни.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР