Втора глоба от 10 000 лева ще бъде наложена на

...
Втора глоба от 10 000 лева ще бъде наложена на
Коментари Харесай

Глобяват Байрям Солак с 10 бона за отсечени дървета

Втора санкция от 10 000 лв. ще бъде наложена на притежателя на парка до хотел " Санкт Петербург " Байрям Солак. При повторната инспекция, направена през днешния ден от екипа на " Градини и паркове " и Общинския инспекторат, се откри, че през 2018 и 2019 година са отсечени нелегално общо 31 дървета. Както " Марица " писа, за 11 от тях в Инспектората преди няколко дни беше формиран акт с предлагането на шефа до Община Пловдив Ангел Славов за глоба в размер на 10 000 лв.. Втората инспекция е направена с присъединяване на специалисти от " Градини и паркове ", които в допълнение са установили противозаконна сеч на още 20 дървета. Наказателните постановления се издават от общинската админстрация. " Ще предложа още веднъж санкцията да е 10 000 лв. ", сподели Славов.

Отрязаните дървета са най-вече явор, черница и акация. изясни Диляна Чалъкова, шеф отдел в Инспектората. Още на 5 дървета е позволена резитба на част от стволовете. Отделно са отстранени 14 дървета по заповед на кметството на " Северен " като изсъхнали, загнили и рискови.

За инспекцията настояха жителите от квартала, които към този момент един месец упорстват за запазването на парка, продаден на Байрям Солак.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР