Всяко второ престъпление в Българие е .Това поакзват данните, събрани

...
Всяко второ престъпление в Българие е .Това поакзват данните, събрани
Коментари Харесай

Всяко второ престъпление в България е извършено от неграмотен

Всяко второ закононарушение в Българие е.

Това поакзват данните, събрани в Стратегия за предварителна защита на престъпността (2021-2030 г.), чийто план ще бъде импортиран в сряда за разглеждане в Министерски съвет.

Стратегията е сложена за разглеждане в първа точка на дневния ред.

В разбора по изтотвянето й, експерите оповестяват. Всяко второ закононарушение и най-много тези от битов темперамент е осъществено от необразован човек или общо взето 55% от записаните стандартни закононарушения.
По-притеснителното е, че този % нараства.
Престъпниците, с начално оборазование, регистрирани в масивите на Министерство на вътрешните работи държат дял от към 11% от закононарушенията, с главно – към 13%, със приблизително 17%, с висше са под 2%.

Околко 5% от закононарушенията са осъществени от възпитаници.

Друг фактор, който способства за осъществяването на закононарушенията е злоупотребата с алкохол. Той се демонстрира изключително при насилствените закононарушения. От лица в нетрезво положение се правят приблизително 17% от разкритите закононарушения.

Констатира се, че и % на лицата, направили закононарушения
в положение на наркотична възбуденост нараства.
Важен е и фактът, че лицата, склонни към приложимост на наркотични субстанции и/или техни аналози в реалност съставляват сериозна опасност за живота и здравето на жителите, заради неконтролируемост на държанието, без значение от преследваните цели.

Териториалната конструкция на престъпността сочи, че повече от 70 % от закононарушенията се правят в градовете, по-малка част – в селата, вилните зони и отвън обитаемоте места. Над половината от стандартните закононарушения са осъществени на публични места.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР