Всяко второ дете е било жертва на насилие в училище,

...
Всяко второ дете е било жертва на насилие в училище,
Коментари Харесай

Всяко второ дете е било жертва на насилие в училище

Всяко второ дете е било жертва на принуждение в учебно заведение, сочат данните от последното изследване на УНИЦЕФ. Затова от благотворителната организация и просветителното министерство стартираха кампанята "Заедно против насилието ".
Седмокласникът Петър от 119 СОУ “Акад. Михаил Араудов” става очевидец на принуждение в учебно заведение още когато е на 7 години. Той, Ина-Гергана и още двама седмокласници учат петокласниците в образователното заведение що е то принуждение и по какъв начин да се пазят. Урокът е значим, тъй като 54% от децата у нас са жертви на принуждение.
"Сега те навлизат в пубертета и би трябвало да са готови за тези неща ", сподели Ина-Гергана.
Представителят на УНИЦЕФ за България доктор Джейн Муита счита, че насилието в България, както и в други страни, е високо, освен в учебно заведение, а и измежду децата като цяло. Случаите на тормоз и принуждение в учебните заведения за 2016 и 2017 година са над 8,000. Това значи приблизително по 30 случая на ден. Затова седмикласниците учат петоклсниците, че насилието ражда принуждение.
"Обикновено децата, които са бити у дома или към тях се отнасят по-лошо, се озлобяват и стават побойници ", сподели още доктор Муита.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР