Всяко увеличение на цените идва с жертви, на първо място

...
Всяко увеличение на цените идва с жертви, на първо място
Коментари Харесай

Милен Велчев: Увеличението на цените идва с жертви

Всяко нарастване на цените идва с жертви, преди всичко е популацията, което най-после заплаща сметката. Бизнесът също търпи вреди, а за него е доста значимо да знае, че не губи позициите си по отношение на своите съперници от Западна Европа, тъй като те са нашите съществени сътрудници. Това съобщи финансовият министър в интервала 2001-2005 година Милен Велчев.

" Ако съм аз на мястото на бизнеса, няма да ми е толкоз значимо в безспорна стойност какъв брой заплащам за сила, едвам ми е значимо да зная, че моите съперници заплащат сходни цени, с цел да ми разреши това да се съпернича почтено с тях ", разяснява той пред БНР.

Според него би трябвало да се търсят общи решения в Европейски Съюз за обезщетения на бизнеса поради цените на енергийните запаси.

" Защото, когато няколко страни предложат обезщетения на бизнесите си, които други страни не могат да създадат, това основава катаклизми в конкурентоспособността и понижава успеваемостта на бизнеса. Помощта към бизнеса би трябвало да бъде ориентирана към унищожаване на несигурността в кратковременен проект. Не бива бизнесът да бъде приучаван, че страната дължи обезщетения, до момента в който високите цени са налице, тъй като високите цени на енергийните запаси ще бъдат с нас доста, доста дълго време ", съобщи Велчев.

Той е безапелационен, че настояването на Русия за възнаграждение в рубли нарушава договорите, които съществуват. Според него глобите против Русия не са изключително ефикасни и това се е видяло още след налагането на първите през 2014 година

Милен Велчев дефинира моментната мощ на рублата като резултат от мощно следения валутен режим, в който се намира тя.

" Ако се сложим на мястото на " Газпром ", в обстановка, в която заплащанията в евро или в долари биват замразени и не стигат до вас, бихме ли били задоволени от това състояние на нещата. Ние желаеме от тях да вършат доставки, без да получават заплащане за това. Ако аз съм в тази обстановка и ме карат да се придържам към съществуващия контракт, ще се откажа и аз ", добави някогашният финансов министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР