Всяко училище, което пожелае, да може да въвежда дистанционно обучение

...
Всяко училище, което пожелае, да може да въвежда дистанционно обучение
Коментари Харесай

Предлагат четири дни в училище за учениците, петия - онлайн

Всяко учебно заведение, което пожелае, да може да вкарва отдалечено образование в до 20% от образователните си часове. Това е една от концепциите за промени в учебния закон, разисквани на Отраслов съвет в просветното министерство от синдикати, работодатели и управлението на МОН, заяви Диян Стаматов, ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119-то учебно заведение в столицата.

По думите му концепцията е към момента на стадий план и сигурно ще се обмисли доста деликатно и детайлно, преди да влезе в действие. Целта е да се даде опция на всяко учебно заведение, освен на новаторските, да вкара до 20% в образователните проекти и дни за отдалечено образование, в случай че желае, оповестява " Сега ".

" Така при една седмица от 5 дни, един от дните може да бъде отдаден на отдалечено образование ", споделя Стаматов, който дава образец с Австрия. Там понеделник и вторник учениците учат в учебно заведение, а сряда имат отдалечени часове у дома, в които нормално работят по подложен от учителите план. " У нас този ден най-вероятно ще се сметне за разтоварващ, само че в действителност той е от най-пълноценните за децата, тъй като през това време те хем научават доста нови неща, хем им е забавно ", счита Стаматов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР