Всяко трето умишлено убийство е на жена в дома ѝ,

...
Всяко трето умишлено убийство е на жена в дома ѝ,
Коментари Харесай

Всяко пето убийство - от ревност!

Всяко трето съзнателно ликвидиране е на жена в дома ѝ, а всяко 5-то поради ревнивост. Наблюдава се нарастване в броя на убийствата сред 2016 година и 2018 година, демонстрират данни на статистиката. Всеки трети човек е ставал очевидец или познава някой, който страда или е бил измъчван в дома си. Мъжете също по в миналото са жертва на домашно принуждение.

" Превантивните ограничения би трябвало да са повече. Преди следствията би трябвало да има образование вкъщи още за дребните девойки - какво значи насилието, по какъв начин наподобява то, по какъв начин може да се промени индивидът, който обичаш след време. А за момчетата - какво може да се случи, в случай че не си сдържат нервите ", сподели в ефира на " Събуди се " по NOVA Диана Николова, която е жертва на домашно принуждение.

" Искам да кажа на всички да не търпят. Това е доста мъчно решение и първите дни, след напускането на подобен човек, са най-сложни, само че решението е за вас ", прикани Диана.

В утринния блок на NOVA по тематиката приказва и Елена Кръстева, координатор на Алианса за отбрана от принуждение учредено на пола, преди този момент правист в Българския хелзински комитет. Тя също счита, че са нужни редица превантивни ограничения като образования, психическа работа с жертви на принуждение, изключително с децата, с цел да не възприемат те нападателно или пасивно държание.

Според Кръстева е положителна и смяната в закона, при която пострадалите лица даже не е належащо да подават тъжба, в случай че прокуратурата към този момент открила нарушаване, защото постоянно потърпевшите са манипулирани от посегателите си, откакто са се оплакали.

" Има доста случаи, в които полицията не взема ограничения и не задържа причинителя, когато е нарушил заповедта за отбрана ", добави още тя и изрази мнениe, че би трябвало да има указател на причинителите и те да бъдат следени.

През тази седмица Народното събрание направи промени в закона и публично призна домашното принуждение за закононарушение. За ликвидиране при домашно принуждение наказванията са от 15 години затвор до пожизнен подобен. Следене на съкровен сътрудник в изискванията на тормоз се санкционира с до 5 години отнемане от независимост, а закана за принуждение - с до 6 години затвор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР