Всяко струпване на хора е опасно. Колкото повече хора има

...
Всяко струпване на хора е опасно. Колкото повече хора има
Коментари Харесай

Доц. Ангел Кунчев с мрачна прогноза за справянето с COVID-19 след изборите

Всяко скупчване на хора е рисково. Колкото повече хора има на едно място и правят дейна активност, толкоз по-лесно се предава вирусът. Още един път приканвам всеки един да премисли целите си. Това съобщи основният държавен здравен контрольор и част от НОЩ доцент Ангел Кунчев в ефира на БТВ.

„ В тези 10 дни чакам да реализираме, в случай че не понижаването, то да няма ново повишаване на случаите, само че това ще стане в случай че съблюдаваме ограниченията, зависи от държанието ни. Инфекцията сподели, че няма предел “, акцентира той.

„ Важно е вълната да е достигнала пик и да стартира да спада. Данните демонстрират, че и през април няма да се възстановява обстановката “, обясни специалиста. И позволи, че ограниченията може да бъдат удължени.

„ Много хора ме убеждаваха, че съблюдават ограниченията, само че цифрите демонстрират друго. В края на седмицата ще имаме наклонността, само че е допустимо ограниченията да се удължат и след изборите “, стана ясно от думите му.

„ При добра организация на изборите можем да се защитим. Важно е да избегнем пиковите часове и да няма скупчвания на хора “, сподели доцент Ангел Кунчев.

„ Натоварването на лечебните заведения тук-там е доста огромно. Тези лечебни заведения са на лимита си. Никой няма да оставим без здравна помощ “, увери той. „ Частта на хората, изкарали COVID-19 и имунизираните е доста дребен, с цел да въздейства на целия епидемиологичен развой. Може би ще има значение след два месеца. Рано е за това. Правим доста сериозен разбор на смъртността от затруднения у нас. Структурата на нашето население е застаряваща, имаме доста хронични болести. Персоналът, с който разполагат лечебните заведения е дребен и доста ангажиран и това оказва въздействие “, изясни основният държавен здравен контрольор.

„ До момента нямаме случаи на южноафриканския вариант у нас. На Балканите обаче има случаи. От друга страна английския вариант към този момент е преобладаващ. Вирусът непрестанно ще основава нови варианти. В момента, това с което се бори България е британския вариант “, уточни доцент Кунчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР