Всяко следващо заразяване с COVID-19 може да доведе до по-тежко

...
Всяко следващо заразяване с COVID-19 може да доведе до по-тежко
Коментари Харесай

Имунолог: Всяка повторна инфекция с COVID-19 протича по-тежко

Всяко последващо заразяване с COVID-19 може да докара до по-тежко заболяване от предходното, предизвести имунологът Николай Крючков в изявление за радио Sputnik.

Преобладаващият сега вариант Omicron на ковид е доста по-малко патологичен и е по-малко евентуално да докара до гибел, в сравнение с да вземем за пример разновидността Delta, сподели Крючков. Въпреки това при наново заразяване с коронавирусната зараза болестта може да бъде по-тежко , в сравнение с първия път, споделя той.

" Последното огромно изследване преди няколко месеца сподели, че при равни други условия всяко последващо заболяване от COVID-19 е по-тежко при същия човек ", прецизира имунологът.

Според него това може да се дължи на въздействието на ковид върху организма.

" Това наподобява се дължи на обстоятелството, че COVID-19 по принцип оставя следи в организма, а обезщетителните благоприятни условия на организма не са неограничени. Съответно не предлагам на никого да се разболява пет пъти ", добави Крючков.

Лекият случай на коронавирусна зараза по време на първа или втора зараза не значи, че всичко ще върви безпрепятствено в бъдеще, сигурен е имунологът. Той предлага имунизация и потребление на маски за понижаване на рисковете.

" Най-добрият вид е, несъмнено, да се предпазите с имунизация и нелекарствени противоепидемични ограничения, носейки маски . Всички тези фактори дружно защищават вас, вашето семейство и околната среда от последствията от тежко преболедуване на СOVID-19 ", изяснява Кручков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР