Всяко руско нахлуване в Украйна ще доведе не само до

...
Всяко руско нахлуване в Украйна ще доведе не само до
Коментари Харесай

САЩ и Германия ще наложат драстични санкции при нахлуване на Русия в Украйна

Всяко съветско навлизане в Украйна ще докара освен до фрапантни стопански наказания, само че и до увеличено военно наличие на НАТО в Източна Европа, съобщи американският вицепрезидент Камала Харис в изявлението си на Конференцията по сигурността в Мюнхен.

„ Мога да заявя изрично, че в случай че Русия продължи нахлуването си в Украйна, Съединените щати и съдружниците ни, ще наложим обилни и невиждани стопански ограничавания “, сподели тя.

Според Харис скупчването на съветски войски по границите с Украйна е директна опасност за европейската сигурност.

Германският канцлер Олаф Шолц сподели от своя страна, че има „ значими индикации “ за действителен късмет за попречване на съветска инвазия в Украйна посредством дипломация. По думите му има явен интерес от страна на Кремъл към договаряния по отношение на гаранциите за сигурност.

„ Въпреки всички разлики имаме значима индикация, че има поддръжка за договаряния за надзор на въоръженията “, сподели Шолц на Мюнхенската конференция по сигурността.

Западът е подготвен да отговори неотложно със наказания Русия при положение на експанзия, само че към момента се надява да избегне че посредством разговор, предизвести немския канцлер.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че съветските военни са „ подготвени да влязат в Украйна, само че в това време изрази вяра, че съветският президент Владимир Путин ще се отдръпне от ръба на войната.

По време на посещаване в Литва Остин даде обещание Вашингтон да поддържа своите балтийски съдружници на фона на опасенията в района за възможна инвазия, осведоми БНР. Русия отхвърля да е възнамерявала всевъзможни офанзиви.

„ Искам всички в Литва, Естония и Латвия да знаят, както и президентът (Владимир) Путин в Кремъл, че Съединените щати поддържат съдружниците си “, акцентира Остин на конференция във Вилнюс, след диалози с литовски водачи.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР