Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е

...
Всяко повишаване на цената от страна на мобилните оператори е
Коментари Харесай

Законопроект: Прекратяваме договора си с мобилен оператор без неустойки, ако вдигнат цената

Всяко повишение на цената от страна на мобилните оператори е съображение жителите и компаниите да прекратят контракта си без неустойки.

Това планува законопроектът за изменение и допълнение на Закона за електронните известия, чийто вносители са Ивайло Мирчев, Мартин Димитров и група народни представители от “Продължаваме Промяната - Демократична България ”.

Законопроектът ще бъде импортиран през днешния ден в Народното събрание с претекстовете да докара до непоклатимост на договорите с мобилните оператори, конкуренция сред операторите и независимост за потребителите да изберат съответен оператор.

“Преките резултати, които чакаме, са всеки да може да се откаже от контракта си без неустойки при повишение на цената на услугите. Това не е единствено индексация поради инфлацията, това включва и скритите условия, когато ти не си се съгласил, само че цената ти е нараснала - тогава отново може да се откажеш от контракта и отново без наказателна клауза. Също по този начин смяната ще ускори конкуренцията сред мобилните оператори и ще даде опция на хората да имат повече избор да вземат решение при кого и по кое време да отидат. По този метод осигуряваме трайно решение на сериозен въпрос, по който години наред нищо не се прави, а хората питат къде са регулаторните органи и за какво не бяха взеха ограничения от тяхна страна ”, съобщи Мартин Димитров и чака единомислеща поддръжка в пленарната зала.
Ивайло Мирчев уточни, че предстоят още законови промени. По думите му, в случай че в този момент Комисията за защита на конкуренцията бе работила по естествен метод, този произвол на мобилните оператори нямаше да може да се случи.

“В идващите седмици ще дадем нови оферти. И това не е ориентирано против един или различен бизнес, а цели да сътвори условия бизнесът да се развива по естествен метод, тъй че обществото да има изгода, а освен някой да осъществя облага поради това, че има добър политически тил, да вземем за пример ”, сподели още Мирчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР