Всяко посегателство срещу живота на гражданите е недопустимо, заяви във

...
Всяко посегателство срещу живота на гражданите е недопустимо, заяви във
Коментари Харесай

Радев: Очаквам извършителите на атентата срещу Гешев да бъдат изправени пред съда

Всяко посягане против живота на жителите е неприемливо, съобщи във Варна президентът Румен Радев във връзка опита за нападение против основния прокурор Иван Гешев.

„ Още повече, че става въпрос за посягане против българска институция, чакам способените органи допустимо най-бързо да открият всички условия по случая и да изправят причинителите пред българския съд. Подобни действия би трябвало да се санкционират с най-голямата суровост на закона ", разяснява Радев.

Президентът съобщи, че скоро ще връчи първия мандат за сформиране на държавно управление, само че не посочи дата.

„ 49-то Народно заседание следва да одобри значимите закони по Плана за възобновяване и резистентност и по държавния бюджет, без значение от изхода на процедурата за лъчение на държавно управление. Очаквам Народното събрание да подходи отговорно и да извършва своите отговорности. Отговорност на политическите сили е по какъв начин се договарят в Народното събрание - при какви условия са подготвени да влязат в съдружен формат на ръководство ".

Във Варна Румен Радев участва на церемонията по посрещането на военния научноизследователски транспортен съд „ Св. св. Кирил и Методий “ от Антарктида.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР