Всяко пето от децата, които посещават детска градина в Германия,

...
Всяко пето от децата, които посещават детска градина в Германия,
Коментари Харесай

Всяко пето дете в германските детски градини не говори немски у дома

Всяко пето от децата, които посещават детска градина в Германия, приказва у дома на език, друг от немския. Това излиза наяве от отчет на немското министерство на фамилията, направен по искане на парламентарната секта на либералите от СвДП.

" Езикът е определящ за възможностите в живота "

Данните демонстрират, че измежду възпитаваните в немските детски градини 3,2 милиона деца в фамилиите на към 675 000 от тях съвсем не се приказва немски. Тоест, това важи за над 20% от децата в немските детски градини. От отчета излиза наяве също по този начин, че през последните години този % непрекъснато пораства: през 2017 делът на тези деца е бил 18,7%, а през 2018 е достигнал 19,4%.

От СвДП показаха угриженост по отношение на тази наклонност: „ Езикът е определящ за възможностите, които едно дете има в живота си “, съобщи заместник-председателката на парламентарната секта на СвДП Катя Зудинг. Тя настоя за възстановяване на езиковото образование в детските градини и подложи на рецензия ограниченията на министерството на фамилията, които, съгласно нея, били незадоволителни.

Повече пари за езиково образование

В тази връзка Зудинг предложи средствата за програмата, предопределена за възстановяване на езиковото образование в детските градини, да се усилят доста от идната година.

Към момента детските градини, които слагат акцент върху езиковото образование, получават 25 000 евро от страната. Този тип детски градини в Германия са към 10 %.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР