Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘’най-голямата

...
Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘’най-голямата
Коментари Харесай

Французите са световни шампиони по най-дълго стоене на маса

Всяко лято в Париж 10 000 души сядат на ‘’най-голямата маса в света ”. Тя е с дължина 2.5 километра, а общественият опит “празнува ” солидарността и положителното общуване дружно. Всъщност, става известно, че французите са международни шапиони по най-дълго стоене на масата.

Французите са първи в доста дисциплини, а една от тях е продължителността по престой на масата – 2 часа 13 минути, приблизително дневно. Те се възползват от дълги обеди, по време на обедната отмора. Времето сред 12 часа и 14 часа в страната е свещено, оповестява Нова тв.

Имат и друга традиция. В неделя на обед цялото семейство – млади и остарели се събира към масата. Тази порядка има набожен привкус, защото обедите се вършат след неделната литургия. Но даже фамилиите, които не вървят на черква, не пропущат общото обедно хранене.

Хубавата храна, гарнирана с качествено вино, в действителност е част от изкуството да живееш, което франзузите ловко практикуват. На противоположния полюс са канадците и американците, които държат наградите за „ бързо хранене “. Малко повече от час им е задоволителен, с цел да изядат дневните си ястия.

Втори в класацията по най-дълго стоене на маса са италианците, дружно с гърците и испанците. Българите не попадат на челните три места.

Специалисти по хранене означават, че хората, които отделят повече време за хранене, евентуално употребяват по-здравословни храни, а бързото ястие ни кара неумишлено да одобряваме повече храна, което води до затлъстяване и обвързваните с него болести.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР