Всяко лекарство и хранителна добавка трябва да се приемат по

...
Всяко лекарство и хранителна добавка трябва да се приемат по
Коментари Харесай

6 съчетания на лекарства, които трябва да избягвате

Всяко лекарство и хранителна добавка би трябвало да се одобряват по друг метод. Някои би трябвало да пият на празен корем, други - по време на ястие. В състава на третото влиза алкохол, или те предизвикват унесеност, тъй че е нежелателно да се одобряват преди да седнете зад кормилото. Също по този начин е объркваща и последователността кои таблетки по кое време би трябвало да се одобряват, в какви количества и дали това може да става в композиция с други медикаменти.

Знаете ли, да вземем за пример, че плодовете въздействат на успеваемостта на препаратите? И по какъв начин да разберете какви лекарствени средства не могат да бъдат одобрявани по едно и също време с други? Филип Крили, професор по фармакология в университета Кингстън, споделя, че освен медикаментите взаимодействат между тях, само че също по този начин и храната, напитките и известните лечебни растения. Той разпознава 6 от най-честите комбинации, които би трябвало да се заобикалят.

Статини и сок от грейпфрут

Статините се предписват на пациенти с висок холестерол или коронарна болест на сърцето. Ако имате една от тези диагнози, постоянно се предлага да диверсифицирате диетата си с допустимо най-вече плодове и зеленчуци. Но един плод, който би трябвало да се изхвърли, е грейпфрут. Сокът му може да забави разграждането на статините в организма, като усили наличието им в кръвта. Това е проблем, тъй като усилва тежестта на страничните резултати, в това число болежка и увреждане на мускулите и черния дроб, нараснали равнища на кръвната захар, гадене и главоболие.

Варфарин и зелени листни зеленчуци
Ако сте имали инсулт, инфаркт, дълбока венозна тромбоза или кръвен съсирек в белите дробове, може да ви бъде постановен антисъсирващ препарат от вида на варфарин. И макар че би трябвало да се тествате постоянно, когато приемате това лекарство, единственото, с което би трябвало да внимавате е витамин К. Той се съдържа в такива зелени листни растения като зеле, спанак и зелен чай. Според проф. Крили, витамин К понижава успеваемостта на варфарина посредством ускорение на отстраняването му от тялото. Това значи, че тези, които го одобряват, могат да имат съществени последици, в това число нараснал риск от инсулт или венозна тромбоза. Поради това би трябвало да информирате вашия доктор за измененията в диетата, тъй че вашата доза варфарин да може да бъде надлежно поправена.

Антидепресанти и ибупрофен
Не всички антидепресанти са едни и същи. По-специално, човек би трябвало да внимава със селективните инхибитори на противоположното захващане на серотонина. Ако се приема дружно с противовъзпалителни болкоуспокояващи като ибупрофен, рискът от вътрешно кървене се усилва, което може да включва тъмни изпражнения, конвулсии в стомаха, отмалялост, кръв в повръщаното и възприятие на уязвимост. проф. Крили отбелязва, че този непряк резултат може да бъде избегнат, в случай че употребявате лекарство за отбрана на стомаха, като " Лансопразол ". Важно е обаче да се означи, че някои други медикаменти, които защищават стомаха, също могат да взаимодействат с антидепресантите, по тази причина е значимо да ги избирате деликатно.

Метронидазол и и алкохол

Като цяло, множеството фармацевти ще ви кажат, че антибиотиците с алкохол би трябвало да се заобикалят, само че това е изключително значимо в този случай. Ако имате зараза на венците или зъбите, евентуално ще бъдете постановен на Метронидазол и смесването му с алкохол може да докара до тежко гадене и повръщане. Най-добре е да избягвате да пиете алкохол по време на лекуването и минимум два дни след края му, с цел да се уверите, че лекарството е изцяло отстранено от тялото.

Калциеви добавки и други медикаменти

С напредването на възрастта и костите ни стават по-слаби и би трябвало да се опитаме да поддържаме равнището на калций в кръвта. Но в случай че това се прави по едно и също време с приема на витамин D, тогава тази композиция ще понижи успеваемостта на други медикаменти. Това са някои антибиотици, медикаменти, които се предписват за незадоволителна интензивност на щитовидната жлеза и медикаменти срещу малария. След калциевите добавки е най-добре други медикаменти да се одобряват не по-рано от 2 часа.

И по този начин, какво следва? Ако употребявате някой от горепосочените лекарства, е доста значимо да не спирате лекуването, защото неочакваните промени могат да имат в действителност рискови последствия. Ако имате подозрения, консултирайте се с вашия доктор за това кои артикули, добавки и болкоуспокояващи е най-добре да приемате./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР