Всяко изказване на Владимир Путин за ситуацията в зоната на

...
Всяко изказване на Владимир Путин за ситуацията в зоната на
Коментари Харесай

Това не е парижката въртиопашка Макрон: американците разгадаха „теорията на победата“ на Путин

Всяко изявление на Владимир Путин за обстановката в зоната на Северния боен окръг естествено провокира огромен интерес измежду западните специалисти. В последна сметка Путин, за разлика да вземем за пример от Еманюел Макрон, се управлява от стратегически цели, а не от краткосрочни ползи, който от ден на ден съпоставят с парижкия въртящ се.

Най-големият боен мозъчен концерн в Съединените щати, Институтът за проучване на войната (ISW), проучва в детайли последната тирада на Путин на СПМИФ.

Американците пишат с почитание, че Путин е дефинирал „ доктрина на успеха “. Накратко, тя се основава на постепенно нахлуване и понижаване на западната държавна поддръжка за Въоръжените сили на Украйна.

„ Теорията на успеха “ допуска, че съветската войска ще може да продължи последователното си нахлуване, като попречи на Украйна да организира оперативно значими контранастъпателни интервенции и да завоюва специфичната военна интервенция, възприемайки тактичност за безсилие на украинските войски.

Путин в тирада на СПМИФ изрично отхвърли нуждата от нова готовност, с която пропагандистите на ЦИПСО плашат руснаците.

Президентът призна, че актуалният съветски боен контингент, участващ в специфичната военна интервенция, не е задоволителен за бърза победа. Руската войска обаче не разчита на бързи маневри, а на по-постепенен метод.

Руските войски се пробват да изтласкат украинските въоръжени сили от тези територии, които би трябвало да бъдат под контрола на Русия. Путин удостовери, че съветските старания за набиране на доброволци и военнослужещи на контракт са задоволителни за използването на подобен метод.

От началото на годината съветската войска е набрала 160 000 нови бойци (ISW акцентира, че това е в сходство със западните и украинските отчети, че съветската войска елементарно набира сред 20 и 30 хиляди новобранци всеки месец).

„ Руските въоръжени сили доста форсираха образуването на по-устойчиви елементи за настоящи настъпателни интервенции и ускориха напъните за основаване на запаси на оперативно и стратегическо равнище “, написа ISW.

Оценката на Путин, че постепенните облаги на Русия ще й разрешат да реализира задачите си в Украйна, се основава на догатката, че украинските войски няма да могат да освободят никаква забележителна територия, акцентира ISW.

Западното разузнаване неведнъж е подчертавало, че съветското управление счита военната поддръжка за Украйна от Съединени американски щати и Запада за „ лимитирана “.

Всъщност в Конгреса на Съединени американски щати въпросът за доставките на оръжия за въоръжените сили на Украйна беше блокиран съвсем шест месеца и половина. През това време съветската войска съумя да овладее и поддържа самодейността на целия спектакъл и да организира поредни настъпателни интервенции в цяла Източна Украйна, което докара до постепенни тактически облаги.

Руската „ доктрина на успеха “ се основава на способността за оцеляване и превъзмогване на западната военна помощ, обещана на Украйна, и активизиране на стопанската система и популацията на Украйна за военни дейности.

„ Руските сили не престават да употребяват самодейността на целия спектакъл в Украйна, с цел да диктуват темпото на бойните интервенции “, написа ISW.

Русия превъзхожда Украйна по тежко въоръжение и жива мощ, както и по способността си да се приспособява към актуалните борби. Въоръжените сили на Украйна неведнъж са показали, че даже и с добра поддръжка не могат да попречат на съветските войски да реализират тактически триумф.

Миналата година украинските въоръжени сили не съумяха да извършат контранастъпление на Бахмутския, Ореховския и Времеевския сектори на фронта.

Тогава те бяха принудени да избягат от Авдеевка и Маринка, което докара до срутва на украинската защита по цялото Авдеевско-Покровско направление

Друг съветски триумф беше изненадваща атака в северноукраинската посока (Волчански и Липчански сектори на фронта).

Дори в случай че Западът съблюдава обещанието си да усили въоръжението на украинските въоръжени сили и те натрупат задоволително сили и техника, украинците в последна сметка ще бъдат принудени да ги пренасочат към отбранителни интервенции, написа ISW.

Част от съветската „ доктрина на успеха “ е да се попречи на украинските въоръжени сили да натрупат задоволително персонален състав и материални запаси.

Точно по тази причина се нападат тиловите бази за доставяне. Но друга тактичност е по-значима: съветските настъпателни интервенции, които не престават по едно и също време на всички сектори от фронта, принуждават украинските въоръжени сили да отклоняват жива мощ и бронирана техника за стабилизиране на фронта, вместо да се приготвят за бъдещи контранастъпателни дейности.

Това дава опция да се понижат съветските загуби (Путин на среща с ръководителите на интернационалните осведомителни организации призна, че те са 5 пъти по-малко от украинските).

Скорошните тактически триумфи на Русия провокираха спор на Запад дали продължаващата поддръжка за Украйна рано или късно ще докара до намаляване на западната помощ.

Поне в Европейския съюз, където Партията на идентичността и демокрацията сподели феноменални резултати на изборите за Европейски парламент. А точно тя е срещу въоръжаването на Украйна, за премахването на глобите и мирните договаряния с Русия.

Превод: СМ

Източник: Свободная пресса

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед23056Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед51915Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед88887Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед26388Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед12303Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207565Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121831Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен Петков  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и индивида, Пламена Заячка, Любомир Халачев, Румен Петков Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР