Всяко едно от пътуванията ми в чужбина е свързано с

...
Всяко едно от пътуванията ми в чужбина е свързано с
Коментари Харесай

Министърът на иновациите отговори на критиките на Борисов: Пътуванията ми в чужбина са свързани с резултат

Всяко едно от пътуванията ми в чужбина е обвързвано с съответен резултат. Така министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева отговори на, че командировките й в чужбина - 51 дни, са съвсем двойно повече от тези на външния министър Мария Габриел.

" Всяко едно от пътуванията са свързани с съответен резултат. Например, участвах в стратегическия разговор сред Съединени американски щати и България и идващото пътешестване до Америка беше обвързвано с подписването на съглашението " Артемида " сред България и НАСА, което беше историческо завладяване. В друга част от пътуванията ми развивахме взаимоотношението с страните в района. Имаме цел да създадем Югоизточна Европа в хъб за нововъведения ", сподели министър Стойчева.

Тя описа, че е имала и значими диалози в централата на " Мета ".

" Обясниха ми, че имат към този момент интерес и следва да обмислят съществено опцията да открият център за развойна активност в България в областта на виртуална действителност ", акцентира министърът на нововъведенията и растежа.

По мотив рецензиите на Борисов за прекомерно многото си командировки Стойчева отговори:

" Актуалните тематики и съдържателността на диалога за това каква би трябвало да бъде политиката и дейностите на съответните министри се изместват. Особено за това кака да се развие ново лице на страната и да се показа България като почтено място за нововъведения, вложения и развиване ".

Попитана за съответните резултати от ръководството си на министерството, Стойчева съобщи:

" От 6 юни предходната година до 27 февруари тази година имаме рекорден брой вложители, на стойност над половин милиард лв. и сертифицирани 23 вложители. Това е с 41% повече от предходната година, тъкмо за този интервал. Предвижда се да бъдат основани над 2000 нови работни места ", похвали се още тя.

Милена Стойчева заяви, че диалозите за постовете на министрите след ротацията сега се завършват и не е известена персонално дали ще остане отпред на министерството.

" Имахме диалог с госпожа Габриел, в който представихме дилемите, които си бяхме сложили в границите на държавната стратегия, какви са по-високите цели, които Министерството на нововъведенията си слага. "


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР