Всяко едно незаконосъобразно решение го изпращаме в съда. Така Вълчо

...
Всяко едно незаконосъобразно решение го изпращаме в съда. Така Вълчо
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас: Всяко незаконосъобразно решение го изпращаме в съда

Всяко едно незаконосъобразно решение го изпращаме в съда. Така Вълчо Чолаков, който е регионален шеф на Бургас разяснява решението от преди ден да даде на съд решението на съветниците в Царево, което разрешава строителство в местността „ Силистар ”.

По думите ми е обикновено министър председателят като политик да обърне внимание на това, на което реагира обществото и да каже на своята администрация по какъв начин да работи.

Чолаков добави, че е получил и сигнал от прокуратурата, от Регионална инспекция за опазване на околната среда Бургас и от Министерство на регионалното развитие и са били подготвени с претекстовете за оспорването му.

„ Наличието на свинарник е решение на общинския съвет и кмета на общината на база на капиталовите планове на притежателя на терена. Законният метод да се реши проблема е, да се направи или парцеларен проект, в случай че територията не е урбанизирана или проект за регулация с отчуждаване. Редът, по който е тръгнал общинския съвет в Царево е погрешен и заданието за Подробен устройствен план не е в съгласие с Регионална инспекция за опазване на околната среда ”, изясни регионалният шеф пред БТВ.

Той не пожела да разяснява дали има сделка сред общината и фирмата-строител за построяването на път до плажа против съответното позволение за строителство.

„ Минаването през частни терени е единствено през някогашния свинарник. Има един сектор от 40 м, който би трябвало да бъде отчужден, с цел да се обезпечи пешеходен достъп до плажа ”, уточни още той.

По думите му няма вид на Корал да има строителство, само че това още веднъж зависи от общинската администрация.

По мотив желаната му оставка от Съюз на демократичните сили той уточни, че единствено министър председателят може да я изиска, защото той го е назначил на този пост. По думите му е обект на вътрешни интриги и не е в спор с никого от партията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР