"Всяко едно дете в България трябва не само да посещава,

...
"Всяко едно дете в България трябва не само да посещава,
Коментари Харесай

Борисов: Всяко дете трябва да може да чете и пише

"Всяко едно дете в България би трябвало освен да посещава, а да може да чете, написа и да излиза образовано от учебно заведение ", безапелационен беше министър председателят Бойко Борисов в Министерския съвет по време на представянето на Механизъм за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници.

Борисов е на мнение, че би трябвало да се впрегнат всички запаси, с цел да се реализира това.

„ Това е автомагистрала от познание. Само по този начин можем да достигнем до по-голяма продуктивност на труда. Само това подсигурява и просперитета на икономката и страната. Виждате в Асеновград и Столипиново, или където и да било, образованието не е на нужното равнище. Затова несъмнено е вярно и належащо и на служители на реда, военни, санитари, доктори да се вдигнат заплатите. Всички желаеме да се покачат. Решихме като начало неотложно да приказваме за преподавателите. За тези, които основават образовани хора. Всичките ни други стратегии за нововъведения, напредък в стопанската система минават през равнището на преподавателите “, разяснява Борисов.

Безработицата сега е 6%, повече не може да падне, стана ясно от думите на премиера.

„ Сигурно е вярно и належащо и на комисари, доктори военни да се вдигнат заплатите. Всички желаеме да се покачат. Затова всичките ни стратегии за нововъведения и напредък минават “, сподели още Борисов.

"Само с човешкия капацитет, който имаме може да достигнем до по-голяма продуктивност на труда “, добави министър председателят. Според него България ще стартира да се мери с останалите, когато продуктивността стане такава каквато е в други страни, към които се стремим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР