Всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките.

...
Всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките.
Коментари Харесай

Манолова предложи отпадането на ДДС на основните хранителни продукти

" Всяко домакинство би трябвало да бъде предпазено от растежа на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на Данък добавена стойност на главните хранителни артикули. Бюджетът не взема решение въпросът с неравенствата, а го задълбочава ". Това съобщи пред водачът на " Изправи се.БГ! " Мая Манолова. 

Според нея методът на преизчисление на пенсиите е първият огромен гаф на държавното управление. " Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември.

Преизчислението беше направено нелегално, незаслужено и непочтено. Не разбирам за какво лишават пенсионерите от Коронавирус добавките в разгара на рецесията. Решиха да спестят от най- бедните и уязвимите ", показа тя. И посочи, че не трябва промяната на Висш съдебен съвет и основния прокурор не трябва да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че желае да поеме конструкция в КПКОНПИ Манолова отрече. " Създаването на паралелна прокуратура няма да анулира нуждата от същинска смяна в правосъдната система. Грешка е възлагането на прекомерно огромни упования на тази промяна

По думите й Национален осигурителен институт е изключила от нарастването на пенсиите годините 2017,2018 и 2019 и по този начин ги е ощетило с към 10% от пенсиите им. " Това са към 30 млн. лева на месец, тъкмо колкото бонусите, раздадени в Национална агенция за приходите преди нова година. Българска социалистическа партия би трябвало да се извини, тя ръководи обществения бранш ", счита Манолова. И добавя, че това е държавното управление с най-голямо доверие, само че общественото е най-слабото звено.

" Запазването на втората година от майчинството е нещо позитивно. Малката потребителска кошница е поскъпнала с 28%. В изискванията на рецесия уязвимите имат потребност от поддръжка ", уточни Манолова.

Целия диалог гледайте във видеото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР