Всяко десетилетие крие своите предизвикателства и 40-те години не са

...
Всяко десетилетие крие своите предизвикателства и 40-те години не са
Коментари Харесай

8 проблема със здравето, за които да внимавате след 40

Всяко десетилетие крие своите провокации и 40-те години не са изключение. Дори да сте изцяло здрави и в добра форма, има някои неща, за които да внимавате. Вижте 8 казуса със здравето, за които да внимавате след 40
Свръхактивен пикочен мехур
След 40 в пикочния мехур настъпват промени, които са осезаеми и могат да основат дискомфорт в всекидневието. С годините нервите на пикочния мехур не работят толкоз добре . Освен това мускулите се удебеляват, което понижава потенциала на пикочния мехур.Най-вече при дамите се следят инконтиненция и свръхактивен пикочен мехур. Добър метод за предварителна защита са упражненията за стягане на тазовото дъно (т.нар. Кегел). Редовният банкет на вода също е от голямо значение. В краен случай може да се одобряват лекарства.

 
Симптоми на перименопаузата
Около средата на 40-те множеството дами стартират да изпитват първите признаци на перименопаузата. Това е интервалът, който предхожда менопаузата и в него влизат всички тези неприятни признаци като горещи талази , промени в настроението и килограмите, неточен месечен цикъл и щедро кървене по време на менструация. При някои дами се следи спад в половото предпочитание, което афектира и дамата, и колегата. Тези хормонални промени може да траят няколко години. Хранителните добавки или хормоналната терапия са измежду постоянно предписваните от лекарите разновидности за облекчение на признаците.

 Добави изложение

 
Камъни в бъбреците
Камъни или песъчинки в бъбреците - мъчително и постоянно рисково положение, което изисква добра профилактика. Промените в диетата, склонността да се пие по-малко вода са измежду аргументите за формиране на камъни в бъбреците. Мъжете по-често страдат от този проблем. Важното в тази ситуация е да не забравяте постоянно да сте добре хидратирани и най-малко 2 пъти годишно да следите положението си при нефролог . Пазете всички проучвания и амбулаторни листове , с цел да може лекарят да знае подробна история на болестта. 

 
Инфекции на уринарния тракт и простатата
Този вид инфекции са постоянно срещани и при дамите, и при мъжете в четвъртото десетилетие на живота им. При дамите повода е изтъняването на вагиналните стени и промени в pH-то на вагината . За да се понижи рискът, се предлага да пиете доста вода. Добра профилактика е и ходенето по дребна потребност преди и след секс.

При мъжете този вид инфекции се срещат по-често при застоял метод на живот . Появяват се болки в тестисите, към ануса и в зоната сред пубисната кост и пъпа. Болка или парещо чувство при уриниране също е вероятен признак.

И в двата случая най-успешното лекуване е антибиотичното.

 
Остеоартрит
40-те години са възраст, в която може да се появят първите признаци на остеоартрит. Хрущялът сред ставите се износва и стартират да се усещат дискомфорт и болежка. Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрит, само че и профилактиката против него е елементарна - здравословно хранене и постоянни извършения с тежести.

 Добави изложение

 
Високо кръвно налягане
Рискът от поява на високо кръвно налягане се усилва при хора на и след 40 години. Генетичната предразположеност, стресовото всекидневие и нездравословният метод на живот са измежду факторите, които покачват риска. Важно е да следите кръвното си налягане и при първи проблеми да се консултирате с доктор . Веднъж откри ли се, че страдате от високо кръвно, би трябвало да намерите метод да се намалите напрежението, да измененията метода си на хранене и при потребност да пиете медикаменти. Нелекуваното високо кръвно покачва риска от инсулт и инфаркт.
Еректилна дисфункция
При доста мъже през 40-те им години се виждат проблеми с приемането и/или задържането на ерекция. Често еректилната дисфункция е резултат от различен проблем - високо кръвно, затлъстяване, метаболитен синдром. Всички тези болести забавят кръвообращението към пениса. Първо открийте и третирайте основата на казуса , преди преждевременно да прибягвате към лекарства за полова стимулация.

 Добави изложение

 
Тревожност и меланхолия
40-те години крият своите провокации, които неизбежно се отразяват върху психическото здраве . Отглеждането на деца, помощ към родителите, финансови проблеми и промени във фигурата и външния тип са все аргументи за нараснала тревога у мнозина. Човек става по-уязвим и по-чувствителен и поради хормоналните промени. Важно е при първи признаци на тревога и меланхолия, да се работи незабавно - диалози с близки хора или с психолог са добър вид. Намирането на занимание и физическата интензивност също са действия, които добре противодействат на тревогата и депресията.

 

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР