Всяко чудо за три дни – тази максима е твърде

...
Всяко чудо за три дни – тази максима е твърде
Коментари Харесай

Иди ми – дойди ми: Мъдростта на Слави Трифонов

Всяко знамение за три дни – тази максима е прекомерно позната в България. Тя легна като дялан камък и на революционното първо предложение на Слави Трифонов за държавно управление. Революционно, тъй като сякаш изчегъртваме остарялото, а новото държавно управление трябваше да е с министър председател Николай Василев. Човек, който се издигна в политиката около Симеон Сакскобургготски – тъкмо както и Бойко Борисов.

Вероятно мнозина ще кажат, че да се съобрази с надигналата се вълна на неодобрение и изненада е в действителност умно. Държавническо държание – ето, аз предлагам, народът не харесва и тъй като не съм дървена глава, справям се с мнението на суверена. Има единствено един проблем в тази логическа сграда – по този начин правеше и Бойко Борисов! Един от най-пресните образци – номинацията на Красимир Ципов за ЦИК, която отдръпна, откакто другите партии оповестиха поддръжка, тъй като, видите ли, Ципов в ЦИК щяло да би трябвало да се кара с Борисов, а бил член на ГЕРБ. Или пък когато говореше по какъв начин като има, само че през лятото на 2020 година и огромните митинги реши друго. Такива извъртания Борисов правеше, когато трябваше да се вземат сложни решения. Предлага нещо, да види какъв брой опълчване ще има и в случай че е доста, отдръпва го с претекста за „ народа ”. Разбира се, това важи за значими, само че и известни т.е. разбираеми тематики, по които Борисов не беше съкрушен с прекомерно мощен подмолен напън, против който той нямаше по какъв начин да се съпротивлява гневно, в случай че не искаше да се раздели с властта. Иначе, в случай че

Каква е гаранцията, че и Слави Трифонов няма да прави по този начин? Никаква. За сметка на това има доста сигнали, че ще прави тъкмо като Борисов. Първо, приказва през обществените мрежи – в случай че въобще дава изявленията, те са на деликатно подбрани медии. Пресконференция не даде за две предизборни акции. Второ, Трифонов даже не е народен представител, не желае и да е министър председател, което не е наложително изискване, само че нормално водачът на първата парламентарна мощ става министър председател. Вместо това той желае да е " поръчител " - някъде, откъм гърба. И трето, тонът – има вяра Слави Трифонов, че всичко би трябвало да е обществено, само че на конференцията за пояснение какво ще прави " ИТН " не декларира персонално присъединяване!

Един от най-важните въпроси, по които Слави Трифонов не разяснява нищо, е по какъв начин е здравословно? Темата в този момент потъна, само че постоянно може да стане настояща – той имаше доста здравни проблеми и в този момент, когато го няма пред публичния взор, единствено най-близките му знаят кое по какъв начин е. За да си обаче водач на страна, положителното здраве е доста скъпо изискване. Помним в какво положение Трифонов протестираше пред Народното събрание поради референдума си преди няколко години - седнал на столче. Сега по какъв начин е ситуацията и по какъв начин това се отразява на (бъдещето) ръководство?

Дваж крой, един път режи – това е друга национална мъдрост. В политиката тя е изключително мощна теорема. Времената са такива, че ръководство, което идва с етикета " смяна ", няма място за груби неточности. Сега повече отвсякога. Но в случай че ще се вършат груби неточности още през цялото време, тогава въпросът е единствено един – толкоз си можете или отново някой седи откъм гърба и диктува в собствен интерес и полза?

Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР