Всякакви варианти трябва да се направят, за да има правителство

...
Всякакви варианти трябва да се направят, за да има правителство
Коментари Харесай

Борисов се надява на кабинет с третия мандат, или отиваме към президентска република

Всякакви разновидности би трябвало да се създадат, с цел да има държавно управление с третия мандат. Рисковано е с първия мандат, тъй като останалите партии няма да ни поддържат , само че и ние няма да се пречупим. Това съобщи водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

" Искаме ли парламентаризмът да изчезне и да има президентска република? Лично аз не и по тази причина би трябвало да проявим воля да създадем държавно управление, тъй като всичко останало е безконтролно ", настоя Борисов. Политическото инженерство отвън системите партии води до злополука и това е видно, добави той и запита какво ще кажат политиците на гласоподавателите и на хората, в случай че не създадат кабинет.

Борисов оцени и като плюс забавянето на връчването на мандатите за държавно управление от страна на президента. Според него единственото, което може да направи ГЕРБ дружно с Политическа партия за третия мандат, е да се създадат болшинства по тематиките и те да минават , сподели някогашният министър председател. Иначе ГЕРБ нямало по какъв начин да ръководи със съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков.

Борисов не може да каже на президента Румен Радев коя партия е подобаваща за третия мандат. Третият мандат би трябвало да отиде там, където ще има държавно управление, надява се водачът на ГЕРБ. Борисов прави оценка на 100% опцията да се образува кабинет в границите на третия мандат, само че в случай че не се направи държавно управление, отиваме на президентска република и се знае кой ще управлява режима.
 Атанасов: Борисов да поддържа втория мандат и да си стои в Банкя
Атанасов: Борисов да поддържа втория мандат и да си стои в Банкя

На служебния кабинет му се е усладила властта, съгласно него

За идната среща на ГЕРБ за разговор с " Продължаваме промяната " , която ще се организира във вторник, Борисов посочи, че в случай че въпреки всичко такава се организира от страна на ГЕРБ ще вземат участие Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Радомир Чолаков, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев. Борисов персонално няма да взе участие на такава среща, с цел да не я възпали. Той няма персонална вендета, а по какъв начин да се направи животът на хората по-добър.

Борисов показа пред медиите и от какво най-вече се опасява. Най-големият му боязън е от нуклеарна повреда , тъй като Володимир Зеленски и Украйна имат поддръжката на Запада и не могат да се предадат. " Това е моят призрачен сън и от това не мога да дремя ", предизвести Борисов и добави, че тогава Чернобил щял да ни се види като детска игра.

В типичния си жанр някогашният министър председател разяснява и миналата политическа седмица в Народното събрание. Борисов е удовлетворен от съюзите, в които България взе участие - Европейски Съюз и НАТО, които били подкрепени от голямо болшинство в Народното събрание. За решението на Народното събрание кабинетът, Борисов уточни, че са дали своят вот 157 депутати " За " - голямо политическо болшинство. Той даде образец, че в случай че човек слезе да си купи кафе от машината за 2 лева, в Еврозоната с приемането на еврото, ще даде едно евро при закрепен валутен курс. Това особено е за международния първенец по банкрутиране на банки Румен Гечев, заяде се Борисов с депутата от Българска социалистическа партия.
 ГЕРБ и Политическа партия стартират да си приказват идната седмица
ГЕРБ и Политическа партия стартират да си приказват идната седмица

Предстои среща с присъединяване на Томислав Дончев, Асен Василев и Кирил Петков

Борисов разяснява и , която мина в парламентарните комисии. " Антикорупционна коалиция - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Демократична България и БВ - признати в правна комисия и двата закона на Политическа партия, и на Министерския съвет. Огромна антикорупционна коалиция. Тук буди неразбиране - Политическа партия не вземат участие в правна комисия по техния закон, а в комисията за Министерство на вътрешните работи господин Петков предлага да не се преглежда въобще. Сиреч - главната им опорка в предизборната акция я заличих с един размах ", уточни той.

Борисов разяснява и решението на Народното събрание. " Украинското знаме седи от първия ден в централата на ГЕРБ. Огромно болшинство, голяма коалиция - 175 " за ". Тук също буди неразбиране, че единствено 44 депутата от Политическа партия са го подкрепили. " Против " са от обединението " Възраждане " - Българска социалистическа партия ", добави Борисов.

, която ни дава пълноправно присъединяване с един от най-модерните самолети още веднъж голяма коалиция - 161 депутати " за ", още веднъж лидирана от ГЕРБ. Тук още веднъж буди неразбиране. При евроатлантическите ни сътрудници това към този момент е тематика - от Политическа партия са 33, които поддържат, от 53 ", означи Борисов.

Според него е доста забавно по какъв начин ще реагират на това от " Демократична България ", които са смятали Политическа партия за евроатлантически насочени. " Резултатите от гласуванията будят страховито неразбиране в доста техни поддръжници досега ", посочи водачът на ГЕРБ.
 Христо Иванов удовлетворен от решението за военна помощ, защитавало националния интерес
Христо Иванов удовлетворен от решението за военна помощ, защитавало националния интерес

Показвайки се виновен член на Европейски Съюз и НАТО, ще имаме повече причини да търсим взаимност за своите потребности, по думите му

Само един е бил срещу - Асен Василев, а въздържал се е Калина Константинова. Много са ми забавни десните, демократичните и всички, които живееха с илюзията, че Политическа партия е проамериканска и проевропейска партия. Отново обединението Политическа партия отпред с Асен Василев, Възраждане и Българска социалистическа партия са против нас, безапелационен бе Борисов.

Десислава Атанасова изброи кои са гласувалите " въздържал се " от Политическа партия за самолетите F-16 : " Калина Константинова, вицепремиер в предходното държавно управление. Бойко Рашков - борецът с мафията със задкулисието, Венко Сабрутев - топ енергетик на Политическа партия. И две знакови лица - отцепникът Радостин Василев и депутатът Христо. Това е смяната! ".

Не на последно място Борисов разяснява и измененията в Изборния кодекс,. " Да внесем машините на Мадуро, да внесем неговите експерти да създадат софтуера, да излиза на екрана, че дневникът е фалшифициран. Никой няма доверие в машините, за какво се наложи да купим машините на Мадуро ", запита Борисов.

Докато върнем доверието в машината, да има и хартия с всичките ѝ пороци, акцентира той. Борисов сложи висока оценка на заместник-председателите на 48-ото Народно заседание и ги похвали, че се оправят на извънредно равнище. Той е на менене, че има коалиция от 170-180 депутати, които могат да образуват коалиция " Честни избори " . Борисов счита, че ще има задоволително гласове и за конституционно болшинство за промени.
 Петков прикачи Българска социалистическа партия към статуквото, само че не се отхвърли от тях
Петков прикачи Българска социалистическа партия към статуквото, само че не се отхвърли от тях

Коалиция за имитация на вота се е формирала сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, по думите му

Малко по-късно от  " Продължаваме промяната " излязоха с позиция по отношение на поканата на ГЕРБ за среща сред двете партии. От ПП оповестиха, че ще се отзоват на поканата.

" Веднага след изборите намерено декларирахме, че ще беседваме с всички политически партии по целите, залегнали в препоръчаните от " Продължаваме промяната " - 16 политики в интерес на хората ", показват от Политическа партия. 

В позицията се акцентира, че срещата с партията на Борисов няма да е за поддръжка на мандата на обединението ГЕРБ-СДС . Политическа партия ще излъчат специалисти за разговор по политиките, които са подготвени да поддържат като градивна съпротива.

" Тъй като имаме вяра, че българските жители заслужават да чуят желанията и уговорките персонално от водачите, които взимат решенията, в срещата ще се включат и водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев . Както към този момент обявихме, всички срещи на Политическа партия с партиите в Народното събрание за разискване на 16-те политики ще бъдат предавани онлайн ", прецизират от партията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР