Всякакви варианти са възможни. И да се сложи кръгово ,

...
Всякакви варианти са възможни. И да се сложи кръгово ,
Коментари Харесай

Пламен Райчев: Избрахме най-добрия вариант за пробива на Водната палата, може и да на е три нива, но кой ще го плати?

" Всякакви разновидности са вероятни. И да се постави кръгово, и да се направи даже на три равнища кръстовището. Въпросът е на каква цена и кой ще я заплати. Смятаме, че това е най- положителния вид за придвижването в тази натоварена зона.Мисля, че сме избрали най-хубавия вид за това кръстовище, освен откъм организация на придвижването, само че откъм щадяща средата е зоната - парковете, както и близостта с река Марица ". Това съобщи зам. кметът Пламен Райчев по време на първата копка на пробива под Водната палата.
Прочетете още
Тя се случи под викове  " Оставка " като имаше митинг, в който се включиха локални политици и жители от региона. Едно от главните недоволства на хората е, че кръстовището няма да разрешава леви завои, като направленията ще бъдат само направо  и надясно. Другото, от което те показаха възмущението си, че никой до този миг не е видял плана и той не е показан от община Пловдив. На първата копка бе и ръководителя на института по Пътна безвредно Богдан, който отбрани плана и съобщи, че това е европейска процедура, която освен ще разтовари придвижването, само че и ще има по-малко пътен травматизъм. Относно желаната оставка на Пламен Райчев, той съобщи, че единствения човек, който може да му я изиска е кметът Здравко Димитров, като тя е в джоба му и постоянно може да му я даде. 

От компанията - реализатор " ИСА 2000 ", в лицето на Паун Иванов, обявиха, че планът е изработен по задание на община Пловдив. Именно от градските управляващи са показали на компанията - реализатор регулацията на кръстовището да бъде без леви завои. В самия абстрактен план имаше три разновидността, като другите два бяха за кръгово кръстовище на второ равнище или със светофари и опция за придвижване във всички направления. Към момента от компанията не са желали индексация на строителните действия, които са за близо 10 милиона лв. с Данък добавена стойност, само че Паун Иванов загатна, че в случай че новата методика разрешава повдигането на средствата, те ще изискат индексация. 

На митинга участваха локални деятели на партията на Петър Москов " КОД ", някогашният регионален шеф Йордан Иванов, както и неговия заместител от Продължаваме промяната. 

Очаквайте детайлности!

 




 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР