Всяка втора седмица кметът Терзиев или е в отпуска, или

...
Всяка втора седмица кметът Терзиев или е в отпуска, или
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Не може София да има Фейсбук кмет

Всяка втора седмица кметът Терзиев или е в отпуска, или в чужбина, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ Георги Георгиев, общински консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Не може столицата да има фейсбук кмет, безапелационен е общинският консултант от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, възмущава се той.

От Политическа партия - Демократична България твърдяха, че идват с подготвен екип, само че не го виждаме, обърна внимание Георгиев.

И напомни случая със зам.-кмета по строителството Иван Матов, който подаде оставка преди ден.

" Имаме си зам.-кмета дезертьор по най-важния сектор. Терзиев обещаваше повече да няма ремонт на ремонта, очевидно решението е да не вършат въобще поправки. Първо, три месеца нямахме назначен зам.-кмет по строителството в София. Назначиха един сътрудник, който работи два месеца, само че му лишиха правата без никакви пояснения. Защо е зам.-кмет по строителство по този начин и не разбрахме. Той не можеше да разпорежда поправки. След като придадохме гласност на този въпрос, през вчерашния ден господин Матов си подаде оставката. Превърнали са го във фигурант – нещо, което е неприемливо. Корумпиран ли е, незапознат ли е или е отказал да извърши инструкции на хора, които не поставят подписи, само че се пробват да диктуват решенията в общината. Чуваме разнообразни клюки. В цялата картина липсва кметът на София ", сподели Георги Георгиев.

„ Отговаря ми се с сбити постове във Facebook. Кметът бил в отпуск в чужбина. Не може София да има фейсбук кмет. Най-малкото да има зам.-кметове, които да работят. Това не се случва. Политическа партия дадоха обещание, че идват с огромен екип в София и стартират да работят от първия ден ”, напомни общинският консултант от ГЕРБ-СДС.

" Стандартът и методът на живот на кмета би трябвало да се трансформират в деня, в който постави клетва ", продължи с рецензията към Терзиев общинският консултант. И уточни: " Затова са мажоритарни тези избори, вие или самичък ще упражнявате надзор, или ще разпределите работата сред заместниците си. "

" Зейнали са дупки по улиците, имаме десетки сигнали за кърлежи в зелените площи ", изброи проблемите той и акцентира: „ Необходими са реакции незабавно ”.

„ Зейнали са дупки по улиците, сигнали за кърлежи, нужни са реакции незабавно. Затова са мажоритарни тези избори, хората държат кмета виновен, нали по този начин беше до преди няколко месеца – Фандъкова, преди този момент Борисов. Неадекватно отношение е, когато здравните и транспортни служащи желаят нарастване, той да изяснява, че Василев заречен да даде парите. В деня, в който гласувахме бюджета на кмета, за първи път от 30 години съпротива поддържа бюджет на кмета, е планувано нарастване на заплатите в превоза с 15 %, в администрацията на редовите специалисти 10 %. Тогава екипът на кмета, когато обсъждаха повишение на заплатите на висши политически длъжности с 200 %, отхвърлиха нашето предложение на ГЕРБ, да увеличим и на медицинските сестри, коства 10 милиона на година. Мотивът беше неуместен – извършени са диалози с Василев, той им е заречен. Предложих им да впишем нарастването с общински пари, а сега, в който Василев заплати, в случай че не ги излъже, в което аз се колебая, ще отменим нашето решение. Нищо от това не се случи. Парите ги няма, даде обещание с непозната пита да направи помен – парите ги няма, заплатите останаха същите и в този момент ние носим отговорност пред тях “1 сподели още Георгиев.

По отношение на нарасналите заплати на кметът и общинските съветници, той попита:

„ Има ли пари в бюджета на столицата за тези заплати? Да, предложили сме – има един запас от 11 милиона, който се ръководи от кмета, той пожела от 11 милиона да му бъде повишен на 28 милиона. Може от тези, вразумиха се, понижиха ги на 23 милиона, да извадим 10 милиона за медицинските сестри. Така Терзиев отново щеше да има повече пари от Фандъкова на директно ръководство, само че щяхме и да сме се погрижили за медицинските сестри. Не беше подкрепено от Политическа партия, Спаси София, Вили Лилков. Г-жа Фандъкова е получавала 2900 лв. заплата, дали е задоволително е различен въпрос. Да бяха нараснали с 50 % заплатите, само че да ги усилят 200 %, кметът да взема до 10 000 лв., зам.- кметът, този без дееспособност, когато няма да взема на работа и в адвокатската фирма си, да вземе 9000 лв., това не е съществено “, изясни още зам.-председателят на СОС.

„ В момента на „ Стамлобийски “ трябваше да сменят релсите, само че не се прави, тъй като не работят по процедурите. Тази година ще се строят единствено тези детски градини и ясли, които са стартирани от нас.  Какъв е претекстът да не се работи? Ами толкоз могат “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР