Всяка ваксина се допуска на пазара след едно изключително подробно

...
Всяка ваксина се допуска на пазара след едно изключително подробно
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев от Берн обясни какви са страничните ефекти на РНК ваксината

" Всяка ваксина се позволява на пазара след едно извънредно в детайли тестване. С имунизацията на " Пфайзер " имаме тестване от към 8 месеца. Когато се тества една ваксина, се следи безусловно всичко - от мястото на зачервяване, до настроението на пациента. Тя има непряк резултат като повдигане на температура, леко настинка. Предизвиква мощен имунен отговор. Не откриваме огромни проблеми с нея ". Това съобщи доктор Аспарух Илиев, завеждащ Лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн, в ефира на Нова телевизия.

На въпрос по какъв начин ще схванат хората, че препаратът работи, той съобщи, че ефикасността ѝ е доста висока съгласно клиничните проучвания.

" Хората имат една доста добра отбрана още след първата доза. Изследванията демонстрират, че хората нямат 100% отбрана, само че при използването ѝ те ще прекарат болестта доста по-леко ", изясни експертът.

" Ако сте болен сред първия и втория банкет на имунизацията - моята рекомендация е да не слагате втората доза от нея, такава е и рекомендацията на регулаторите. Няма проблем тя да се одобри по-късно ", сподели доктор Илиев.

" Ваксината на " Пфайзър " е по този начин наречената РНК ваксина. Тя не е нова. Има сходни ваксини и се ползват по света, само че в лимитирани количества. Тя се основава на един детайл от ДНК-то ни, които не може да бъде презаписан. Тя не може обаче да промени ДНК-то ни. Тя ускорява клетъчният имунитет на клетките ни ", изясни той.

Що се отнася до това какъв брой време е действието на имунизацията, той съобщи, че това се изследва от компанията и ще има информацията в границите на 4-5 месеца.

" Мит е, че имунитета против Коронавирус е постоянен . Имам познати, които имат антитела 8 месеца след боледуването си и такива, които се разболяват наново единствено месец след преболедуването на вируса ", описа още той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР