Всяка уважаваща себе си домакиня държи да има в дома

...
Всяка уважаваща себе си домакиня държи да има в дома
Коментари Харесай

С този лесен трик осигурявате луд растеж на всички растения в дома си даже и през зимата. Опитайте, ефектът е видим след броени дни

Всяка уважаваща себе си стопанка държи да има в дома си в случай че не зимна градина, то най-малко един набор от цветя и растения, които отпускат окото и основават прелестна атмосфера. Зимата обаче е сериозен интервал за тях – светлата част на деня понижава внезапно, температурите падат фрапантно и за опазването на растенията са нужни специфични грижи.
Обикновено се впускаме в пазаруването на скъпи изкуствени торове и добавки, които като се изключи че натоварват бюджета, постоянно имат неосезаем или подозрителен резултат.
Прост трик, който може да даде нов живот на саксийните растения в дома ни набира мълниеносна известност в профилираните конгреси и печели от ден на ден почитатели.

Да поддържаме обичаните си цветя и растения в съвършена форма се оказва фасулска задача.
Нужно е единствено да приготвим тази елементарна и ефикасна примес. Необходими са ни белтъците от 5 яйца. Разбиваме ги в един литър топла вода и ги оставяме на хладно и мрачно място за една седмица.
След това към сместа прибавяме 9 литра вода и чудодейният препарат към този момент е подготвен.
Съхраняваме го на хладно, а преди приложимост нужното количество се оставя да доближи стайна температура.
С него поливаме саксиите и се любуваме на благотворния му резултат върху растенията.

Основни правила за цветята през зимата
През зимата може да разделите цветята на два вида – такива, които са неподвижен, и такива, които чакат звездния си момент, написа zadoma.rozali.com. Трябва да знаете, че растенията също усещат смяната в климата, по тази причина от рано стартират да се настройват на по-специален режим. Вашата задача е да им помогнете това да стане по-лесно.
Намалете поливането на цветята, които карат своя зимен сън, с цел да им напомните, че в този момент не е време за напредък, а за отмора. Има и растения, които въобще не се нуждаят от вода, и други, които им трябват няколко капки седмично. Проверете вашите от кои са. Цветята, които са неподвижен, преместете на ветровито и не доста ярко място.

Някои от тях може да се нуждаят от в допълнение затъмнение – покрийте ги с найлонов плик. Макар растенията да почиват, не оставяйте почвата да бъде покрита с изгнили листа, защото рискувате да разболеете цветята. Оглеждайте се и за инсекти. Именно фактът, че на открито е студено, а вътре по този начин топло и уютно, предизвика дребните вредители да си потърсят нов дом някъде измежду вашите растения.
Сред най-срещаните заблуди е тази, съгласно която зимата е най-опасният сезон за растенията. Истината е, че началото на пролетта, когато времето е съпроводено от обилни температурни амплитуди, е най-тежкият миг за доста от цветята.

За останалите цветята, за които зимата е отлично време за напредък и разцвет, важат други правила. Отнесете ги на място, където стайната температура е умерена, а светлината се задържа за най-малко 5 часа на ден. Поливайте съгласно условията на всяко цвете, като внимавате растението да не задържат вода в паничката. Пазете ги и от течения.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР