Всяка употреба на сила срещу протестиращи трябва да бъде пропорционална

...
Всяка употреба на сила срещу протестиращи трябва да бъде пропорционална
Коментари Харесай

ЕК за България: Всяка употреба на сила срещу протестиращи трябва да е пропорционална

Всяка приложимост на мощ против протестиращи би трябвало да бъде пропорционална и демократичните страни би трябвало да подсигуряват правото на мирни демонстрации. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия по отношение на митингите в България, съобщи Ройтерс.

Хиляди българи се събраха през вчерашния ден пред Народното събрание на една от най-големите досега демонстрации от продължаващото към този момент два месеца протестно придвижване с искане на оставката на премиера Бойко Борисов, означи организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорителят на Европейска комисия сподели, че съюзът следи обстановката от близко.

" Мирните демонстрации са главно право във всяка демократична страна и ние поддържаме правото на кротичък митинг ", съобщи той.

И акцентира, че " всяка приложимост на мощ би трябвало да бъде " пропорционална.

По-рано от Съвета за електронни медии, Съюза на българските публицисти и Асоциацията на европейските публицисти в България се оповестиха против насилието над жители и представители на медиите, откакто кореспондент, който снимал с камера беше арестуван и обичай.

В същото време от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че повече от 80 служители на реда са с фрактури, обгазени и изгорени, откакто през вчерашния ден огромна група нападателни протестиращи дълго ги обстрелва с бомбички, павета, бутилки и други предмети. Според Столична дирекция на вътрешните работи бомбите са били над 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР