Всяка украинска атака срещу ракетни площадки в Русия с оръжия,

...
Всяка украинска атака срещу ракетни площадки в Русия с оръжия,
Коментари Харесай

Медведев пак плаши с ядрен удар

Всяка украинска офанзива против ракетни площадки в Русия с оръжия, доставени от Съединените щати и техните съдружници, би рискувала нуклеарен отговор от страна на Москва. За това предизвести някогашният съветски президент и сегашен заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че някои украински военни командири обмислят да ударят ракетни площадки в Русия с доставени от Запада ракети с огромен обхват.

Медведев обаче не разкри имената на командирите, нито даде повече детайлности за хипотетичния проект.

" Какво значи това? Означава единствено едно - те рискуват да се сблъскат на действието на параграф 19 от основите на държавната политика на Русия в региона на нуклеарното въздържане. Това не би трябвало да се не помни ", написа Медведев " Телеграм ".

Параграф 19 от ядрената теория на Русия от 2020 година дефинира изискванията, при които съветски президент би обмислил потреблението на нуклеарно оръжие: най-общо като отговор на нахлуване с потребление на нуклеарни или други оръжия за всеобщо заличаване или на потреблението на стандартни оръжия против Русия, " когато самото битие на страната е сложено под опасност ".

Медведев особено загатна точка " г " от параграф 19, която се отнася до ядрения отговор на нахлуване с стандартни оръжия.

Путин е индивидът, който взема решения, когато става въпрос за големия нуклеарен боеприпас на Русия. Дипломатите обаче означават, че възгледите на Медведев демонстрират ястребово мислене на върха на Кремъл, което показва войната като екзистенциална битка със Запада.

В предишното критиците на Кремъл отхвърлиха някои от ядрените закани на Медведев като опити да притегли вниманието или да разубеди Запада да доставя на Украйна още оръжия. Съединените щати и техните съдружници са дали обещание близо 250 милиарда $ военна и друга поддръжка на Киев.

Рискът от нуклеарна ескалация надвисна над войната в Украйна, откакто Русия изпрати хиляди бойци в своя комшия през февруари 2022 година
ТЕМА преди 1 ден 1170 преди 2 дни 9049 преди 2 дни 1663
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР